Home » D:News » Prognoza meteo. Va fi mai cald decât în mod normal. Ce precipitații anunță meteorologii?

Prognoza meteo. Va fi mai cald decât în mod normal. Ce precipitații anunță meteorologii?

Prognoza meteo. Va fi mai cald decât în mod normal. Ce precipitații anunță meteorologii?
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 07.07.2021

În următoarele 4 săptămâni vom avea parte de căldură, cu temperaturi peste normalul perioadei, mai ales în vestul țării, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 5 iulie – 2 august.

Săptămâna 5 – 12 iulie

Cu excepția regiunilor sud-estice, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest a țării. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de est și de sud-est a teritoriului, iar în rest va fi deficitar, mai ales în zonele montane.

Săptămâna 12 – 19 iulie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu posibilitatea unui ușor excedent local în regiunile vestice.

Săptămâna 19 – 26 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, local în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice acestei perioade. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 26 iulie – 2 august

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei periode, în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Caniculă până duminică în București

Meteorologii anunță caniculă până duminică în București. Indicele de confort termic va depăși pragul critic, însă miercuri și joi după-amiază vor fi condiții de ploi și vânt.

Conform prognozei speciale emisă pentru București, de marți ora 10.00 până miercuri ora 9.00, vremea va fi călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi temporar noros și îndeosebi după-amiaza și seara, vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.

Indicele de confort termic va depăși pragul critic

Începând de miercuri ora 9.00 până duminică la ora 21.00, vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere, potrivit Mediafax.

În a doua parte a zilelor de miercuri (7 iulie) și joi (8 iulie) probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului) va fi ridicată.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 și 21 de grade

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase