Home » D:News » Un document al armatei Statelor Unite avertizează că riscul unui război nuclear este tot mai crescut

Un document al armatei Statelor Unite avertizează că riscul unui război nuclear este tot mai crescut

Publicat: 12.07.2021

O document al armatei americane recent descoperit prevestește un viitor sumbru, avertizând că riscul unui război nuclear este tot mai crescut.

Documentul, care a fost obținut și publicat online de către Federația Oamenilor de Știință Americani, este cea mai recentă ediție a unui manual menit să ofere informații actualizate despre stadiul în care se află activitatea militară din lume și instrucțiuni despre modul în care armata Statelor Unite ale Americii ar trebui să procedeze în acest sens.

Din păcate, documentul nu conține foarte multe vești bune, subliniind încercările eșuate cu privire la neproliferarea armelor, dar și dezvoltarea activă de armament atomic din lume alături de situații tot mai tensionate.

GALERIE FOTO

Toate acestea reprezintă un motiv real de escaladare a conflictelor la nivel internațional.

Rusia, Coreea de Nord și China continuă să-și crească arsenalul nuclear

Documentul precizează că „din 2010 niciun potențial adversar nu a redus rolul armelor nucleare în strategia de securitate națională sau numărul de arme nucleare pe care le are în arsenalul propriu.

De asemenea, documentul mai arată că Rusia, Coreea de Nord și China continuă să-și crească arsenalul nuclear. Totodată, capacitatea Iranului de a veni o putere nucleară este tot mai crescută.

Toate aceste informații nu sunt neapărat noi. Însă, în cea mai recentă ediție a documentului care este publicat anual, armata americană oferă exemple clare de țări care au dezvoltat noi tehnologii. În edițiile anterioare, armata SUA transmitea avertismente vagi despre proliferarea nucleară în general, scrie Futurism.

„Băieții buni” care își doresc o lume fără arme nucleare

În mod deloc surprinzător, documentul prezintă armata Statelor Unite într-o lumină cât se poate de favorabilă, drept „băieții buni” care își doresc o lume fără arme nucleare.

Cu toate acestea, ca reacție la riscul tot mai crescut al unui război nuclear, documentul recomandă o „poziție flexibilă” care ar putea permite SUA să reacționeze la orice amenințări de acest fel. Asta înseamnă, ca de obicei, că toată lumea contribuie la problemă.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Armata SUA a încercat să transforme mingile de fotbal american în grenade antitanc în anii 1970

Un fost senator american susține că Armata SUA nu i-a dat voie să vadă rămășițe de OZN

Armata SUA testează o pereche de ghete exoschelet. Cum ar putea ajuta tehnologia soldații

Armata SUA dezvoltă o armă de tip laser care poate vaporiza metalul prin pulsații electromagnetice rapide

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase