Home » D:News » ONU avertizează: Copiii nevaccinați împotriva bolilor esenţiale, „o catastrofă absolută”

ONU avertizează: Copiii nevaccinați împotriva bolilor esenţiale, „o catastrofă absolută”

ONU avertizează: Copiii nevaccinați împotriva bolilor esenţiale, „o catastrofă absolută”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19.07.2021

ONU a avertizat joi că se va produce o „catastrofă”, din cauza faptului că pandemia de COVID-19 perturbă accesul la vaccinările de rutină, lăsând milioane de copii expuşi riscului rujeolei şi al altor boli mortale.

Aproximativ 23 de milioane de copii au ratat vaccinurile de rutină, împotriva bolilor copilăriei, anul trecut, întrucât serviciile de sănătate obişnuite au fost afectate în întreaga lume de restricţiile menite să controleze pandemia de COVID-19 şi mulţi părinţi au evitat clinicile deschise de teama expunerii la virus.

Acesta este cel mai mare număr din ultimii zece ani şi este cu 3,7 milioane mai mare decât în ​​2019, potrivit datelor publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de agenţia ONU pentru copii UNICEF, potrivit France24.

Acest lucru are potenţialul de a conduce nu numai la creşterea infectării cu coronavirus, ci uşurează şi răspândirea bolilor copilăriei care pot fi prevenite prin vaccinare.

„O catastrofă absolută pe cale să se întâmple”

„În 2021, avem o catastrofă absolută pe cale să se întâmple”, a declarat Kate O’Brien, şefa departamentului de vaccinuri şi imunizare al OMS. Ea a avertizat că în prezent sunt „mulţi copii care nu sunt imuni pentru că nu au primit vaccinuri”.

Pandemia COVID-19 şi întreruperile aferente ne costă un teren valoros pe care nu ne putem permite să-l pierdem”, a declarat şefa UNICEF Henrietta Fore, avertizând că „consecinţele vor fi plătite cu viaţa şi bunăstarea celor mai vulnerabili”.

În ceea ce priveşte rujeola, care este extrem de contagioasă, rata de vaccinare cu prima doză a scăzut de la 86 la 84% anul trecut, în timp ce doar 71% au primit a doua doză, potrivit Mediafax.

„Focarele multiple de boli ar fi catastrofale pentru comunităţile şi sistemele de sănătate care se luptă deja cu COVID-19, făcând mai urgent ca niciodată să se investească în vaccinarea copiilor şi să se asigure că fiecare copil este imunizat”, a avertizat ONU.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase