Home » D:News » Milioane de persoane, carantinate în China din cauza variantei Delta

Milioane de persoane, carantinate în China din cauza variantei Delta

Milioane de persoane, carantinate în China din cauza variantei Delta
Credit foto: Profimedia
Publicat: 02.08.2021

Varianta Delta a noului coronavirus se răspândește în China, iar autoritățile au decis carantinarea a milioane de locuitori.

China a raportat luni 55 de cazuri noi de COVID-19 din cauza răspândirii variantei Delta a noului coronavirus. Inițial, varianta a apărut luna trecută în Nankin, dar s-a răspândit cu rapiditate în întreaga ţară, inclusiv în Wuhan, primul oraş afectat de pandemia de COVID-19.

Începând din primăvara anului 2020, China aproape că a eradicat această boală pe teritoriul ei. Viața locuitorilor a revenit aproape de normal, în ciuda unor mici focare de infectări sporadice şi localizate.

Deși răspândirea variantei Delta pare să fie limitată în raport cu alte ţări, China înregistrează cel mai important focar din ultimele luni. Sunt afectate peste 12 provincii, inclusiv capitala Beijing.

Carantină pentru milioane de oameni din China

De luni, în cele 12 provincii din China au fost plasați în carantină milioane de oameni, în special în Nankin şi într-un cartier din nordul oraşului Beijing.

Totoodată, Beijingul, care a înregistrat în ultimele două săptămâni peste 360 de cazuri de COVID-19, infecții dobândite prin transmitere comunitară, le-a cerut rezidenților să nu părăsească capitala decât în situaţii de maximă urgenţă și permite accesul turiștilor doar în condiții speciale și cu testarea acidului nucleic pentru COVID-19, potrivit The Guardian.

Și în insula tropicală Hainan din sudul ţării, foarte apreciată de către turişti, au fost detectate cazuri noi de COVID-19.

Municipalitatea din Zhuzhou, din centrul Chinei, a ordonat celor 1,2 milioane de rezidenţi să rămână în locuinţele lor timp de trei zile, pentru ca autorităţile locale să aibă timpul necesar să depisteze persoanele infectate.

Noi cazuri și în Wuhan

După ce luni șapte muncitori au primit rezultate pozitive la testul pentru COVID-19, autoritățile din Wuhan au impus restricții stricte pentru localnicii săi. Rezidenților li s-a cerut respectarea regulilor anti-COVID, inclusiv purtarea măștii în public, distanțarea și spălarea frecventă a mâinilor.

Aflată în centrul țării, metropola chineză a devenit la sfârşitul anului 2019 primul oraş din lume în care au fost raportate cazuri de COVID-19.

Din mai 2020, în Wuhan nu mai existaseră cazuri de COVID-19 din cauza transmiterii comunitare. Au mai fost, însă raportate unele cazuri în rândul unor persoane care s-au întors din străinătate.

La începutul lui iulie, 50 de pasageri chinezi repatriaţi din Afganistan au fost testaţi pozitiv la sosirea în Wuhan.

Acum, autoritățile din Wuhan, unde rata de vaccinare împotriva COVID-19 atinsese 77%, au anunțat că este vorba de transmitere comunitară.

Vă recomandăm să citiți și:

Fauci: China să facă publice dosarele medicale ale angajaţilor din laboratorul Wuhan

Primul caz de COVID-19 nu a fost în Wuhan. Prima variantă a coronavirusului circula deja în octombrie 2019

Ministerul Sănătății din Israel: Vaccinul Pfizer, eficient doar 39% pentru varianta Delta

Acestea sunt cele mai frecvente simptome de COVID-19 dacă ești vaccinat

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase