Home » D:News » Legendarul Bob Dylan, acuzat că ar fi abuzat sexual o fetiţă de 12 ani

Legendarul Bob Dylan, acuzat că ar fi abuzat sexual o fetiţă de 12 ani

Legendarul Bob Dylan, acuzat că ar fi abuzat sexual o fetiţă de 12 ani
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 18.08.2021

Legendarul muzician Bob Dylan este acuzat că, în anul 1965, ar fi abuzat sexual o fetiţă în vârstă de 12 ani. Potrivit CNN, procesul a fost intentat vineri, în oraşul New York.

Presupusa victimă, acum în vârstă de 68 de ani, este identificată prin iniţialele JC. Aceasta susţine că „timp de şase săptămâni” Dylan a stabilit o conexiune emoţională cu ea, pentru ca în cele din urmă să o „abuzeze sexual de mai multe ori, în perioada aprilie-mai 1965”, pe când copila avea doar 12 ani.

Într-o declaraţie acordată luni pentru USA Today, un purtător de cuvânt al lui Dylan a afirmat că „acuzaţiile vechi de 56 de ani sunt neadevărate”.

Avocaţii lui JC susţin că artistul s-a împrietenit cu fata „pentru a-i diminua inhibiţiile, cu scopul abuzului sexual”. În plus, acesta ar fi făcut uz de droguri, alcool şi ar fi recurs la ameninţări cu violenţa fizică, lăsându-i victimei „o cicatrice emoţională”, care „o afectează psihologic până în ziua de azi”, se arată în proces. Abuzurile sexuale propriu-zise s-ar fi petrecut în apartamentul lui Bob Dylan din hotelul new-yorkez Chelsea.

„Procesul a fost depus după multe cercetări şi verificări aprofundate”

„Plângerea vorbeşte de la sine. Vom dovedi toate acuzaţiile în faţa instanţei de judecată”, a declarat avocatul Daniel Isaacs. „Procesul a fost depus după multe cercetări şi verificări aprofundate şi nu există nicio îndoială asupra faptelor”.

Femeia, care locuieşte acum în Greenwich, Connecticut, solicită despăgubiri compensatorii şi punitive de la Dylan, potrivit Mediafax.

Bob Dylan, pe numele real Robert Allen Zimmerman, s-a născut în Duluth, Minnesota. Artistul a împlinit 80 de ani pe 24 mai. Acesta a vândut peste 125 de milioane de discuri în timpul carierei sale, iar printre cele mai faimoase melodii ale sale se numără „The Times They Are a-Changin’”, „Like a Rolling Stone” şi „Blowin’ in the Wind”.

În 2016, Dylan a primit Premiul Nobel pentru literatură pentru „crearea de noi expresii poetice în marea tradiţie a cântecului american”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase