Home » D:News » Pfizer a achiziționat o companie ce dezvoltă tratamente pentru cancerul de sânge

Pfizer a achiziționat o companie ce dezvoltă tratamente pentru cancerul de sânge

Pfizer a achiziționat o companie ce dezvoltă tratamente pentru cancerul de sânge
Credit foto: Profimedia
Publicat: 25.08.2021

Compania americană Pfizer, evaluată la 273 miliarde de dolari, a cumpărat Trillium Therapeutics pentru 2,3 ​​miliarde de dolari.

Achiziţia face parte din strategia mai largă a Pfizer de a-şi dezvolta portofoliul de domenii în care activează, chiar dacă în prezent producţia şi vânzarea vaccinului împotriva COVID-19 rămâne prioritatea în companie, relatează Reuters.

Trillium dezvoltă tratamente pentru cancer

Trillium dezvoltă tratamente pentru cancerele de sânge, cum ar fi leucemia, care reprezintă aproximativ 6% din toate cazurile de cancer la nivel mondial anul trecut, potrivit Mediafax.

Pfizer are în plan utilizare tehnologiei ARN mesager, folosită pentru prima dată la scară largă în vaccinul anti-Covid, şi pentru alte tipuri de vaccinuri şi tratamente.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase