Home » Știință » Elon Musk s-a oferit să dezvolte costume spațiale pentru NASA. „SpaceX ar putea să o facă dacă va fi nevoie”

Elon Musk s-a oferit să dezvolte costume spațiale pentru NASA. „SpaceX ar putea să o facă dacă va fi nevoie”

Publicat: 20.08.2021

Costumele spațiale lunare ale NASA nu vor fi gata pentru prima misiune pe Lună din 2024, potrivit unui nou audit al Inspectorului General al agenției spațiale americane.

„Având în vedere întârzierile anticipate în dezvoltarea de costume spațiale, o aselenizare la sfârșitul anului 2024, după cum are în plan NASA, nu este fezabilă”, arată noul raport.

Totuși, directorul executiv al SpaceX, Elon Musk, ar putea sări în ajutorul agenției americane.

„SpaceX ar putea să o facă dacă va fi nevoie”, a scris Musk pe o rețea de socializare online, reacționând la noul audit.

Face Elon Musk promisiuni deșarte? Nu ar fi prima dată. Însă, după cum arată raportul, NASA continuă să aibă probleme cu îndeplinirea planurilor stabilite și este posibil ca agenția spațială să trebuiască să ceară ajutor de la industria spațială privată, fie că îi place sau nu.

De ce a rămas NASA în urmă cu dezvoltarea costumelor spațiale?

SpaceX a conceput deja costume spațiale care au fost purtate în mai multe misiuni spațiale, însă acestea nu sunt concepute pentru plimbările spațiale extra-vehiculare și călătoriile pe suprafețele ostile ale unei alte lumi.

NASA are deja în calcul anumiți jucători din industria spațială privată care ar putea dezvolta costumele până în 2024. În iulie, agenția americană a publicat o cerere de propunere, prin care a rugat companiile să dezvolte „costume spațiale comerciale și dispozitive de suport pentru plimbări spațiale pe Stația Spațială Internațională”, potrivit unui comunicat recent.

Totuși, de ce a rămas NASA în urmă cu dezvoltarea costumelor? Potrivit noului raport, costurile dezvoltării și testării costumelor sunt în creștere și vor ajunge la peste 1 miliard de dolari până în 2025. De asemenea, auditul a dat vina și pe pandemia de COVID-19 pentru întârzieri.

SpaceX a primit recent un contract de 2,9 miliarde de dolari de la NASA

SpaceX este deja implicată în eforturile NASA de a se întoarce pe Lună. Compania a primit recent un contract de 2,9 miliarde de dolari pentru a dezvolta o sondă lunară pentru nava spațială Starship care să ducă astronauții NASA pe suprafață lunară, scrie Futurism.

Nu este clar deocamdată dacă aceștia vor purta și costume concepute de SpaceX. Cu siguranță, dezvoltarea unui astfel de costum este o sarcină extrem de complexă, după cum a demonstrat chiar NASA.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Elon Musk a publicat în premieră fotografii cu racheta Super Heavy și cele 29 de motoare Raptor ale sale

Câți bani a strâns Neuralink, compania lui Elon Musk, de la investitori

Elon Musk susține că este complet posibilă construirea de centrale nucleare „extrem de sigure”

SpaceX și Elon Musk au primit contractul pentru prima misiune NASA pe satelitul Europa

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase