Home » D:News » Cursurile predate online parțial sau total, recunoscute indiferent de forma de organizare

Cursurile predate online parțial sau total, recunoscute indiferent de forma de organizare

Cursurile predate online parțial sau total, recunoscute indiferent de forma de organizare
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 13.09.2021

Cursurile predate online, parțial sau total, vor fi recunoscute indiferent de forma de organizare a studiilor în anul universitar 2021 – 2022, a declarat, vineri seara, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

În ședința de Guvern s-a aprobat o ordonanță potrivit căreia, în situația în care universitățile vor fi obligate să apeleze la predarea online – parțial sau total – din cauza evoluției epidemiologice, aceste ore se vor recunoaște indiferent de forma de organizare a studiilor pe parcursul anului universitar 2021 – 2022.

„În absența acestei reglementări nu mai exista posibilitatea ca universitățile să facă vreo oră în regim online. Deci a fost rezolvată și această problemă care va face posibilă funcționarea universităților pe această perioadă de criză sanitară”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, pentru a nu periclita procesul de evaluare a tuturor școlilor doctorale și a tuturor domeniilor de doctorat, s-au prelungit mandatele membrilor conducerii ARACIS până cel mai târziu la 31 decembrie 2021.

Vă recomandăm să citiți și:

Cursurile online generează probleme de sănătate

Şcoala online aduce riscuri pentru elevi: un bărbat dezbrăcat a accesat cursurile video ale unor copii de 9 ani

Sfaturile unui psiholog pentru cei care învață online. Cum ne afectează programul dezechilibrat

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase