Trotuarele din New York, pline cu sute de păsări moarte. Au murit lovindu-se de zgârie-nori

21 09. 2021, 13:00

Sute de păsări care migrează prin New York au murit, după ce s-au izbit de ferestrele unor zgârie-nori din oraş. Voluntara Melissa Breyer spune că găsirea a aproape 300 de păsări pe trotuare a fost „şocant”.

Păsările care se lovesc din zgârie-norii din Manhattan sunt o problemă permanentă. Kaitlyn Parkins, din New York, Audubon, spune că vremea urâtă de luni până marţi a contribuit la creşterea numărului de decese.

„Am avut o furtună mare şi aceasta devine o combinaţie perfectă, care poate duce la coliziuni între păsări şi ferestre„, a afirmat Parkins.

Se pare că furtuna ar fi adus păsările mai jos decât normal, iar asta le-ar fi dezorientat în zbor. Efectele luminii nocturne asupra păsărilor sunt, de asemenea, destul de puternice, mai ales când este o noapte înnorată, potrivit The Guardian.

„Trotuarele erau literalmente pline cu păsări”

„De îndată ce am ajuns la clădiri, păsările erau peste tot pe trotuar”, spune voluntara Melissa Breyer, care a postat pe Twitter fotografia. „Privind spre nord, acoperit, sud, acoperit, vest, acoperit, trotuarele erau literalmente pline cu păsări”.

Acum, se solicită proprietarilor de zgârie-nori să ajute la reducerea numărului de lovituri ale păsărilor prin diminuarea luminilor nocturne şi tratarea sticlei, pentru a o face mai vizibilă pentru zburătoare.

Jordan Barowitz, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Durst, co-dezvoltator One World Trade Center, a declarat într-un e-mail: „Primele 200 de picioare ale One WTC sunt din sticlă nereflectantă. Acest design a fost ales deoarece reduce foarte mult accidentele de păsări care apar în principal sub această înălţime şi sunt adesea cauzate de sticla reflectorizantă”.