Home » D:News » Semnal de alarmă pentru China! S-ar putea confrunta cu o scădere a populației în următorii 30 de ani

Semnal de alarmă pentru China! S-ar putea confrunta cu o scădere a populației în următorii 30 de ani

Publicat: 06.10.2021
Semnal de alarmă pentru China! S-ar putea confrunta cu o scădere a populației în următorii 30 de ani
Credit foto: Unsplash / Jack Hunter

Pare greu de crezut, dar China s-ar putea confrunta cu o scădere a populației în următorii 30 de ani.

Populația îmbătrânită a Chinei și scăderea natalității au început să sperie guvernul de la Beijing. Noile date ale recensământului relevă o scădere mult mai semnificativă a nașterilor noi decât era de așteptat, relatează South China Morning Post. Pe baza acestor date și a reticenței generale de a avea mai mulți copii, populația Chinei s-ar putea reduce la jumătate, imediat după anul 2050, potrivit unei cercetări publicate în Journal of Xi’an University of Finance and Economics.

Este o proiecție alarmantă care ar avea implicații grave pentru o țară de talia Chinei, o superputere globală, notează Futurism.

China și-a schimbat recent politica, cuplurile având voie să facă doi până la trei copii. Dar cercetătorii din spatele noului studiu au descoperit că principalele impedimente care împiedică cuplurile să formeze familii mai mari par a fi preocupările legate de economie și lipsa sistemelor de sprijin social.

„Oamenii nu îndrăznesc să aibă copii mai mulți din cauza presiunii economice în creștere”, au scris cercetătorii în lucrarea lor.

Numărul persoanelor în vârstă a depășit numărul tinerilor în China

Guvernul chinez a încercat, de asemenea, să facă locuințele și educația mai accesibile, dar cercetătorii spun că noile măsuri nu au convins cuplurile să aibă mai mulți copii.

Noile date ale recensământului, despre care SCMP spune că este probabil cel mai precis din istorie datorită noii metodologii și practicilor de referință încrucișată, spun că acum copiii reprezintă 17% din populația Chinei, în timp ce persoanele cu vârsta peste 60 de ani reprezintă 18%.

Cercetătorii spun că este prima dată în istoria recentă a Chinei când numărul persoanelor în vârstă a depășit numărul tinerilor, din cauza scăderii nașterilor.

În 2019, populația Chinei ar fi depășit 1,4 miliarde de locuitori.

Citește și:

China este pe cale să treacă printr-un declin al populației iar liderii săi sunt îngrijorați

Un studiu fără precedent sugerează că procesul de îmbătrânire nu poate fi oprit

Interzicerea avorturilor de către Ceauşescu. Monica Pop: ”Punea un cort, o aerotermă şi aşa putea face baie la copii”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase