Home » D:News » Fondul lui George Soros a investit în bitcoin. Câte criptomonede deține deocamdată

Fondul lui George Soros a investit în bitcoin. Câte criptomonede deține deocamdată

Fondul lui George Soros a investit în bitcoin. Câte criptomonede deține deocamdată
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08.10.2021

Soros Fund Management, compania de gestionare a activelor fondată de investitorul miliardar George Soros, a dezvăluit că deține bitcoin.

Fondul deține „câteva monede… dar nu foarte multe”, a declarat Dawn Fitzpatrick, CEO și director de investiții al Soros Fund Management, într-un interviu acordat săptămâna aceasta în cadrul unui eveniment Bloomberg.

Soros Fund Management, care este renumit pentru obținerea de profituri mari din investițiile în monede tradiționale, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea CNBC atunci când a fost întrebat despre deținerea de bitcoin.

Criptomonedele au acum o valoare de piață de peste 2 trilioane de dolari, cu peste 200 de milioane de utilizatori, a eplicat Fitzpatrik.

Bitcoin, cea mai populară criptomonedă din lume

Prețul bitcoin, cea mai populară criptomonedă din lume, a crescut cu 10%, de la aproximativ 50.000 de dolari marți la peste 55.000 de dolari miercuri. Joi, în jurul orei 4:00 ET, se tranzacționa la 54.726 dolari.

În urmă cu o săptămână, prețul bitcoin era de aproximativ 43.000 de dolari, în timp ce la începutul anului un bitcoin putea fi cumpărat cu aproximativ 29.000 de dolari.

Cea mai recentă revenire a bitcoin-ului vine în ciuda amenințării continue a unor măsuri de reglementare din partea guvernelor din întreaga lume și a îngrijorărilor legate de amprenta sa ecologică enormă, relatează CNBC.

Temerile legate de reglementările din SUA s-au atenuat în această săptămână, după ce atât secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, cât și președintele SEC, Gary Gensler, au declarat că nu intenționează să impună restricții asupra tranzacțiilor cu criptomonede.

Majoritatea investitorilor profesioniști cred că bitcoin este doar o bulă, potrivit unui sondaj al managerilor de fonduri de la Bank of America, publicat în aprilie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase