Home » D:News » Fostul secretar de stat american Colin Powell a murit. Cauza: complicații COVID

Fostul secretar de stat american Colin Powell a murit. Cauza: complicații COVID

Fostul secretar de stat american Colin Powell a murit. Cauza: complicații COVID
Credit foto: Hepta
Publicat: 19.10.2021

Fostul secretar de stat american Colin Powell a murit din cauza unor complicații cauzate de COVID.

Colin Powell, primul secretar de stat american de culoare al cărui leadership în mai multe administrații republicane a contribuit la modelarea politicii externe americane în ultimii ani ai secolului XX și în primii ani ai secolului XXI, a murit din cauza unor complicații cauzate de COVID-19, a anunțat familia sa pe Facebook.

El avea 84 de ani.

„Generalul Colin L. Powell, fost secretar de stat al SUA și președinte al Statului Major General, a decedat în această dimineață din cauza complicațiilor provocate de COVID-19″, a scris familia Powell pe Facebook, potrivit CNN.

„Am pierdut un soț, un tată, un bunic remarcabil și iubitor și un mare american”, a precizat familia, menționând că era vaccinat cu schema completă.

Colin Powell, un deschizător de drumuri

Colin Powell a fost un soldat profesionist și deschizător de drumuri, a cărui carieră l-a purtat de la serviciul de luptă în Vietnam până la a deveni primul consilier de securitate națională de culoare în timpul sfârșitului președinției lui Ronald Reagan și cel mai tânăr și primul președinte afro-american al Statului Major General sub președinția lui George H.W. Bush.

Pentru o vreme, a fost considerat unul dintre principalii candidați la funcția de prim președinte de culoare al Statelor Unite. Însă reputația sa avea să fie pătată pentru totdeauna atunci când, în calitate de prim secretar de stat al lui George W. Bush, a prezentat informații eronate în fața Națiunilor Unite pentru a susține războiul din Irak, lucru pe care avea să îl numească mai târziu o „pată” în dosarul său.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase