Home » D:News » Medic: 95% dintre persoanele vaccinate, dar infectate, nu au afecțiune pulmonară

Medic: 95% dintre persoanele vaccinate, dar infectate, nu au afecțiune pulmonară

Medic: 95% dintre persoanele vaccinate, dar infectate, nu au afecțiune pulmonară
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 28.10.2021

Sunt diferențe însemnate în ceea ce privește afectarea pulmonară a pacienților vaccinați și nevaccinați, a declarat Diana Manolescu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara.

Directorul medical al Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara spune că în cazul persoanelor vaccinate procentul celor care suferă de afectare pulmonară este mic.

„Am observat o diferență însemnată, din punct de vedere imagistic, între plămânii unui pacient vaccinat împotriva SARS CoV 2 și cei ai unui pacient nevaccinat. La peste 95 la sută dintre persoanele vaccinate, care fac totuși o infecție COVID-19, nu există o afectare pulmonară, în timp ce în cazul bolnavilor nevaccinați începe de la 30-40 la sută și poate crește, într-un interval extrem de scurt, uneori chiar și de câteva ore, până la 70-80, și chiar 85 la sută”, a spus Diana Manolescu.

Conform acesteia, de multe ori, aceste leziuni pulmonare devin incompatibile cu viața.

„Singura soluție este vaccinarea”, a transmis medicul de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

Maraton de vaccinare în Capitală: 49 de fluxuri în program prelungit până la finalul anului

Un nou maraton de vaccinare este organizat de Comitetul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV), în weekend, în Capitală, fiind disponibile 49 de fluxuri în cele șase sectoare ale Bucureștiului. Cele 49 de fluxuri vor avea program prelungit până la finalul anului, în weekend.

Pentru susținerea ritmului de vaccinare și atingerea indicelui de imunizare necesar limitării pandemiei COVID-19, opt centre din sectoarele Capitalei vor fi deschise și vor funcționa cu program prelungit începând din această săptămână, în fiecare weekend, până la sfârșitul anului.

Astfel, în Sectorul 1 este centrul Romexpo, care are 8 fluxuri (2 Moderna, 4 Pfizer, 2 Johnson&Johnson). Centrul de vaccinare nr.1 are 2 fluxuri Moderna, Centrul de vaccinare nr.2 are 4 fluxuri Pfizer, iar Centrul de vaccinare nr.4 are două fluxuri Johnson&Johnson. Programul celor trei centre este între orele 8.00 – 24.00.

În Sectorul 2 sunt 2 centre cu 11 fluxuri, între care 5 Pfizer și 6 Johnson&Johnson. Este vorba de Centrul de vaccinare CORA Pantelimon (Șoseaua Vergului, nr. 20), cu 4 fluxuri (2 Pfizer, 2 Johnson&Johnson) și de Centrul de vaccinare Circul Metropolitan, care are 7 fluxuri (3 Pfizer, 4 Johnson&Johnson). Acestea vor funcționa între orele 8.00 – 24.00.

Sectorul 3 va avea deschise în sistem prelungit două centre cu 5 fluxuri Pfizer. Este vorba de Centrul de vaccinare din Parc Lake – 3 fluxuri Pfizer, cu program 8.00 – 20.00 (cu posibilitate de prelungire, în perioada următoare) și de Centrul de vaccinare din Mall Vitan, cu două fluxuri Pfizer, care vor funcționa între orele 8.00 – 20.00 (cu posibilitate de prelungire, în perioada următoare).

În Sectorul 4 vor fi 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Johnson&Johnson). Acestea sunt la Centrul de vaccinare Palatul Național al Copiilor, care vor funcționa în intervalul orar 8.00 – 24.00.

În Sectorul 5 vor fi 6 fluxuri (5 Pfizer, 1 Johnson&Johnson) care vor funcționa în Centrul de vaccinare Multifuncțional Sf. Andrei din Mall Liberty, în intervalul orar 8.00 – 24.00.

În Sectorul 6 vor fi 4 fluxuri Johnson&Johnson la Centrul de vaccinare din Drumul Taberei (situat în Aleea Lunca Cernei nr. 6A). Centrul are program de la 8.00 la 24.00.

La aceste centre pot fi vaccinate toate categoriile eligibile (12+) și se administrează doza 1, doza 2, doza 3 (suplimentară) și doza de booster, conform instrucțiunilor CNCAV.

Procesul de vaccinare pentru persoanele planificate în aceste zile prin intermediul platformei electronice se va desfășura în regim normal, conform programărilor deja existente.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase