Home » D:News » Cum le vorbește Elon Musk angajaților săi de la Tesla? Emailuri scrise de miliardar au ajuns în presă

Cum le vorbește Elon Musk angajaților săi de la Tesla? Emailuri scrise de miliardar au ajuns în presă

Cum le vorbește Elon Musk angajaților săi de la Tesla? Emailuri scrise de miliardar au ajuns în presă
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24.11.2021

Potrivit unui email trimis tuturor angajaților Tesla la începutul lunii octombrie, directorul executiv Elon Musk a avertizat că orice manager care nu execută ordinele primite, nu spune de ce nu este de acord cu acestea, sau nu cere clarificări adiționale va fi „rugat să demisioneze imediat”.

Fără îndoială, tonul emailului este decisiv și nu ar trebui să șocheze pe nimeni. Până la urma urmei, Musk este directorul executiv al companiei. Și, să fim sinceri, emailul invită managerii să spună exact ce gândesc în loc să execute orbește ordinele primite, o cerință cât se poate de rezonabilă. Poate că Musk nu este pe gustul tuturor, însă obține întotdeauna rezultate.

Vestea a ieșit la iveală în aceeași zi în care Tesla a pierdut un proces major, compania fiind nevoită să plătească despăgubiri în valoare de 137 milioane de dolari unui fost angajat, Owen Diaz, care a fost victimă a discriminării rasiale.

Tesla a contestat decizia instanței

Totuși, Tesla a contestat decizia, argumentând că ar trebui să plătească doar 600.000 de dolari având în vedere înțelegerile similare de la alte companii.

Un email separat trimis de Musk a avut un ton mult mai blând, spunându-le angajaților că au voie să asculte muzică în timp ce lucrează, deși „doar cu o singură cască din motive de siguranță”.

„Asta sună bine”, a scris Elon Musk în email.

„Îmi doresc să veniți cu entuziasm la muncă în fiecare zi”

„Dacă există și alte lucruri despre care credeți că v-ar îmbunătăți ziua, vă rog să îmi spuneți. Îmi doresc să veniți cu entuziasm la muncă în fiecare zi”, a mai scris Musk.

Așadar, cele două mesaje par să înfățișeze un director executiv foarte implicat în operațiunile zilnice de la compania sa, scrie Futurism.

Totuși, munca la Tesla nu este ușoară, iar operațiunile deseori forțează limitele angajaților. Având în vedere livrările record din trimestrul al treilea din acest an, această strategie pare să dea roade.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Acțiuni Tesla în valoare de 5 miliarde de dolari, vândute de Elon Musk după un sondaj pe Twitter

Record: Elon Musk a pierdut 50 de miliarde de dolari în doar două zile

Amazon îi face concurență lui Elon Musk. Vrea să lanseze încă 4.538 de sateliți

Elon Musk a anunțat că Tesla va produce și bere. „GigaBier” va fi servită în sticle inspirate de Cybertuck

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase