Home » D:News » Vremea în următoarele săptămâni. Meteorologii au anunțat unde va ninge și cât de frig va fi

Vremea în următoarele săptămâni. Meteorologii au anunțat unde va ninge și cât de frig va fi

Vremea în următoarele săptămâni. Meteorologii au anunțat unde va ninge și cât de frig va fi
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 30.11.2021

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în toate regiunile țării.

În Banat, la începutul intervalului, valorile termice vor fi în scădere astfel că pe 30 noiembrie media maximelor va fi de 3 grade și cea a minimelor de -1…0 grade, a anunțat ANM.

Vremea se va încălzi pe parcursul zilelor de 1 și 2 decembrie, când treptat temperaturile maxime vor tinde spre o medie de 12 grade, iar cea a minimelor spre 5 grade. Vremea se va răci între 3 și 5 decembrie, ajungându-se la medii ale maximelor termice de 3…4 grade și ale minimelor de -1…-2 grade. Cea de-a două săptamână va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal, cu maxime ce vor oscila, în medie, în jurul a 5 grade și o medie a minimelor cuprinsă între -2 și 0 grade.

Precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie

Vor cădea precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie, în intervalul 29 noiembrie – 01 decembrie și mixte, în general slabe și cu caracter temporar, începând din 2 decembrie și până la sfârșitul perioadei de referință.

În Crișana, valorile termice vor fi în scădere astfel că pe 30 noiembrie media maximelor va fi de 3 grade și cea a minimelor de -1…-2 grade. Vremea se va încălzi pe parcursul zilelor de 1 și 2 decembrie, când treptat temperaturile maxime vor tinde spre o medie de 11 grade, iar cea a minimelor spre 5 grade. Vremea se va răci între 3 și 5 decembrie, ajungându-se la medii ale maximelor termice de 3 grade și ale minimelor în jurul a -2 grade.

Cea de-a două săptamână va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal, cu maxime ce vor oscila, în medie, în jurul a 4 grade și o medie a minimelor cuprinsă între -2 și 0 grade.

Vor cădea precipitații local însemnate cantitativ, predominant sub formă de ploaie, în intervalul 29 noiembrie – 01 decembrie și mixte, în general slabe și cu caracter temporar, începând din 2 decembrie și până la sfârșitul celor 2 săptămâni.

În Transilvania, valorile termice vor fi în scădere accentuată la începutul intervalului, astfel că pe 30 noiembrie media maximelor va fi de 2 grade și cea a minimelor de -3…-4 grade. Vremea se va încălzi pe parcursul zilelor de 1 și 2 decembrie, când treptat temperaturile maxime vor tinde spre o medie de 10 grade, iar cea a minimelor spre 2 grade. Vremea se va răci între 3 și 5 decembrie, ajungându-se la medii ale maximelor termice de 2 grade și ale minimelor în jurul a -3 grade. Cea de-a două săptamână va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal, cu maxime ce vor oscila, în medie, în jurul a 2 grade și o medie a minimelor cuprinsă între -4 și -2 grade.

Ce temperaturi sunt așteptate în următoarea perioadă?

Vor cădea precipitații în general slabe cantitativ, la început predominant sub formă de ploaie, apoi ploaie, lapoviță și ninsoare în intervalul 29 noiembrie – 01 decembrie și predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, temporar, din 3 decembrie și până la sfârșitul celor 2 săptămâni.

În Maramureș, valorile termice vor fi în scădere accentuată la începutul intervalului, astfel că pe 30 noiembrie media maximelor va fi de 2 grade și cea a minimelor de -1…-2 grade. Vremea se va încălzi pe parcursul zilelor de 1 și 2 decembrie, când treptat temperaturile maxime vor tinde spre o medie de 9 grade, iar cea a minimelor spre 3 grade. Vremea se va răci între 3 și 5 decembrie, ajungându-se la medii ale maximelor termice de 2…3 grade și ale minimelor în jurul a -3 grade.

Cea de-a două săptămână va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal, cu maxime ce vor oscila, în medie, în jurul a 3 grade și o medie a minimelor cuprinsă între -3 și -1 grad.

Vor cădea precipitații moderate cantitativ, la început predominant sub formă de ploaie, apoi ploaie, lapoviță și ninsoare în intervalul 29 noiembrie – 01 decembrie și predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, temporar, din 2 decembrie și până la sfârșitul celor două săptămâni.

În Moldova, după o prima zi a intervalului, în medie cu valori termice diurne de 12 grade și minime de 5…6 grade, pe 30 noiembrie vremea se va răci, astfel că la nivelul regiunii vor fi maxime de 3 grade, în medie și minime de -2…0 grade. În perioada 1-3 decembrie, valorile termice vor marca o creștere, media maximelor ajungând la 10…11 grade și a minimelor în jurul valorii de 3 grade. Pentru următoarele zile și până pe 12 decembrie sunt estimate medii ale maximelor termice de 2…4 grade și ale minimelor de -3..-2 grade.

Se vor semnala ploi slabe în ziua de 29 noiembrie, iar local și temporar, începând cu 3 decembrie și până la sfârșitul celor 2 săptămâni se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare.

În Dobrogea, după o vreme deosebit de caldă în prima zi a intervalului, în medie cu valori termice maxime de 16 grade și minime în jurul a 8 grade, pe 30 noiembrie vremea se va răci accentuat, astfel că la nivelul regiunii vor fi maxime de 7 grade, în medie și minime în jurul a 0 grade. În perioada 1-3 decembrie, vremea se va încălzi astfel că media maximelor va ajunge la 14…15 grade și a minimelor va fi în jurul a 6 grade. Pentru următoarele zile și până pe 12 decembrie sunt estimate medii ale maximelor termice de 7…9 grade și ale minimelor de 1…3 grade.

Se vor semnala ploi moderate în zilele de 29 și 30 noiembrie, iar local și temporar, începând cu 3 decembrie și până la sfârșitul celor 2 săptămâni, se vor semnala precipitații în general slabe, predominant sub formă de ploaie.

Cum va fi vremea la munte?

În Muntenia, după o vreme deosebit de caldă în prima zi a intervalului, în medie cu valori termice maxime de 14 grade și minime de 6…7 grade, pe 30 noiembrie vremea se va răci accentuat, astfel că la nivelul regiunii vor fi maxime de 6 grade, în medie și minime în jurul a 0 grade. În perioada 1-3 decembrie, vremea se va încălzi astfel că media maximelor va ajunge la 14…15 grade și a minimelor se va situa în jurul a 3 grade.Pentru următoarele zile și până pe 12 decembrie, regimul termic va fi apropiat de cel normal, fiind estimate medii ale maximelor termice de 5…6 grade și ale minimelor de -2…0 grade.

Se vor semnala ploi în general slabe în zilele de 29 și 30 noiembrie, iar local și temporar, începând cu 3 decembrie și până la sfârșitul celor 2 săptămâni, se vor semnala precipitații în general slabe, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

În Oltenia, după o vreme caldă în prima zi a intervalului, în medie cu valori termice maxime de 11 grade și minime de 5…7 grade, pe 30 noiembrie vremea se va răci accentuat, astfel că la nivelul regiunii vor fi maxime de 5 grade, în medie și minime în jurul a 0 grade. În perioada 1-3 decembrie, vremea se va încălzi astfel încât media maximelor va ajunge la 10…11 grade și a minimelor se va situa în jurul a 3 grade. Pentru următoarele zile și până pe 12 decembrie, regimul termic va fi apropiat de cel normal, fiind estimate medii ale maximelor termice de 4…5 grade și ale minimelor de -2…0 grade.

Se vor semnala ploi în general slabe în 29 noiembrie și izolat pe 30 noiembrie, iar local și temporar, începând cu 3 decembrie și până la sfârșitul celor 2 săptămâni, se vor semnala precipitații în general slabe, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

La munte, în primele două zile, media temperaturilor maxime în această regiune va scădea de la 0…2 grade la -5 grade, iar cea a minimelor de la -1…0 grade la -7 grade. În perioada 1-3 decembrie, vremea se va încălzi astfel că valori termice maxime vor atinge în medie de 3 grade, iar media minimelor nocturne va urca spre -1 grad. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va fi apropiat de cel normal, fiind estimate medii ale maximelor termice de -2…0 grade și ale minimelor de -7…-5 grade.

Se vor semnala zilnic precipitații, la început mixte, apoi predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar, cu o probabilitate mai ridicată în intervalele 30 noiembrie – 01 decembrie și 3-9 decembrie, ninsorile moderate cantitativ pot să depună strat de zăpadă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Frații Montgolfier, inventatorii balonului cu aer cald. Pionierii zborului cu echipaj uman
Frații Montgolfier, inventatorii balonului cu aer cald. Pionierii zborului cu echipaj uman
7 celebrități despre care nu ai știut că au fost inventatori
7 celebrități despre care nu ai știut că au fost inventatori
Carl Benz, inventatorul primului automobil modern. „Primul meu client a fost nebun. Al doilea voia să moară”
Carl Benz, inventatorul primului automobil modern. „Primul meu client a fost nebun. Al doilea voia să moară”
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică
Cercetătorii spun că au găsit noi dovezi pentru o planetă ascunsă în Sistemul Solar
Cercetătorii spun că au găsit noi dovezi pentru o planetă ascunsă în Sistemul Solar
Jami Gertz, cea mai bogată actriță de la Hollywood. „Mă aflu într-un moment al vieții mele în care sunt atât de plină încât vreau mai mult”
Jami Gertz, cea mai bogată actriță de la Hollywood. „Mă aflu într-un moment al vieții mele în care sunt atât de ...
În urmă cu aproape opt decenii, italienii îl executau pe „Il Duce”
În urmă cu aproape opt decenii, italienii îl executau pe „Il Duce”
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO
Vaccinurile au salvat în ultimii 50 de ani cel puțin 154 de milioane de copii
Vaccinurile au salvat în ultimii 50 de ani cel puțin 154 de milioane de copii
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?
A fost Caligula cel mai nebun dintre împărații romani? L-a amenințat pe zeul Jupiter că-l va omorî în bătaie
A fost Caligula cel mai nebun dintre împărații romani? L-a amenințat pe zeul Jupiter că-l va omorî în bătaie
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?
Bob Lazar: Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Bob Lazar: Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
A fost descoperită o mutație genetică rară, nemaivăzută până acum la oameni
A fost descoperită o mutație genetică rară, nemaivăzută până acum la oameni