Home » D:News » Geniștii, chemați la un spital din cauza unui pacient care avea un proiectil în rect

Geniștii, chemați la un spital din cauza unui pacient care avea un proiectil în rect

Geniștii, chemați la un spital din cauza unui pacient care avea un proiectil în rect
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 09.12.2021

Medicii din Gloucester, Marea Britanie, s-au confruntat recent cu un caz periculos și potențial exploziv: un pacient care avea un proiectil în rect.

Temându-se pentru securitatea spitalului, au chemat o echipă de geniști, care a reușit să identifice obiectul străin drept un proiectil de artilerie din cel de-al Doilea Război Mondial. În urma inspecției, s-a constatat că muniția nu se putea autodetona și, prin urmare, nu reprezenta o amenințare pentru sănătatea umană, cu excepția faptului că era depozitată în rectul bărbatului.

Pacientul, un împătimit colecționar de obiecte militare, s-a prezentat la Spitalul Regal din Gloucestershire după ce a avut parte de un accident nefericit care a dus la intrarea în rect a unuia dintre artefactele sale militare. „Un pacient s-a prezentat cu muniție în rect”, a declarat un purtător de cuvânt al forțelor de ordine din Gloucestershire, citat de IFL Science. Se pare că artefactul de 5,7 pe 11,7 centimetri a intrat în corpul bărbatului după ce acesta „a alunecat și a căzut” în timpul unor activități de curățenie în propria locuință.

Neputând să-l elimine, bărbatul a mers la camera de urgență a spitalului. Când au auzit despre ce obiect este vorba, medicii s-au gândit că este mai bine să ceară mai întâi ajutorul profesioniștilor în dezamorsarea și dezafectarea muniției.

„Similar oricărui incident care implică muniții, protocoalele de siguranță au fost respectate pentru a ne asigura că nu exista niciun risc pentru pacienți, personal sau vizitatori în orice moment”, au declarat reprezentanții spitalului.

Un proiectil folosit cu succes în cel de-al Doilea Război Mondial

După ce a fost îndepărtat în siguranță și s-a stabilit că obiectul nu era periculos, o inspecție mai atentă a articolului a arătat că era un proiectil al Artileriei Regale, folosit în cel de-al Doilea Război Mondial împotriva tancurilor inamice. În perioada sa de glorie, această muniție ar fi fost folosită pentru a sparge apărarea unui tanc, trimițând schije în zbor în timp ce îi spărgea blindajul.

Potrivit medicilor, apariția obiectelor străine în rect este de cele mai multe ori rezultatul unui accident, deși există și unele cazuri de comportamente umane extreme, în special cu scop sexual.

Astfel de situații medicale ciudate, documentate în studii, au inclus cazuri de pacienți cu jucării sexuale, capete de duș și chiar 15 ouă fierte, unele având consecințe mai grave decât altele. În cazul unui bărbat care avea în anus 15 ouă decojite, pacientul a suferit o perforație într-o parte a colonului, fiind nevoie de operație și mai multe zile de spitalizare.

Vă recomandăm să citiți și:

TOP arme care au facut istorie în Al Doilea Razboi Mondial

Pisicile bombă: armele din al Doilea Război Mondial

Un regiment de japonezi americani a salvat „Batalionul Pierdut” din Al Doilea Război Mondial

Femeile-computer: armele secrete ale americanilor în cel de-al Doilea Război Mondial

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase