Home » D:News » Pisicile bombă: armele din al Doilea Război Mondial

Pisicile bombă: armele din al Doilea Război Mondial

Pisicile bombă: armele din al Doilea Război Mondial
Publicat: 14.12.2013
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost create destul de multe invenţii importante, însă au existat şi altele de-a dreptul nebuneşti. Aşa se face că unii oameni au lucrat la inventarea unor bombe aparte care implicau ataşarea explozibilului de animale, mai exact de şobolani sau pisici.

În ceea ce priveşte pisicile, problema nu este numai faptul că au ales să testeze tocmai aceste animale atât de iubite astăzi, ci şi logica de la care a pornit realizarea bombelor. 

Aliaţii din al Doilea Război Mondial aveau o problemă: ei trebuiau să ghideze o bombă, care se mişca, dintr-un avion, care şi el se afla în viteză, pe un vas, aflat şi el în mişcare. Sarcina era una greu de realizat şi foarte importantă, aşa că oamenii au tot căutate soluţii. 

În cele din urmă, se pare că cineva de la Biroul American pentru Servicii Strategice (o instituţie „bunică” a CIA) s-a gândit că pisicile ar fi ideale pentru transportarea explozibilului. Până la urmă, pisicile cad mereu în picioare şi în plus ele urăsc apa. astfel, s-a presupus că dacă arunci o pisică dintr-un avion, aceasta va dori să se ferească de apă şi va căuta să casă pe vasul inamic. 

Se pare că cei de la  Biroul American pentru Servicii Strategice s-au gândit serios la această strategie şi în cele din urmă au aprobat testele. 

Aşa cum probabil bănuiţi, proiectul a fost anulat la scurt timp, deoarece pisicile în cauză îşi pierdeau cunoştinţa şi nu apucau să direcţioneze bombele spre destinaţie. Desigur, este puţin probabil ca pisicile să se fi îndreptat spre vas, chiar şi în cazul în care ar fi rămas conştiente. 

Sursa: io9

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase