Home » D:News » Elon Musk recunoaște: există posibilitatea ca Starship să nu funcționeze

Elon Musk recunoaște: există posibilitatea ca Starship să nu funcționeze

Publicat: 10.12.2021
Elon Musk recunoaște: există posibilitatea ca Starship să nu funcționeze
Foto: SpaceX/ Unsplash

Se pare că Elon Musk recunoaște că nu este sigur dacă viitoarea navă spațială a companiei sale SpaceX va funcționa; acest lucru se întâmplă la doar o săptămână după apariția emailurilor care au dezvăluit că compania se confruntă cu falimentul.

Comentariile lui Musk au venit în timpul unei discuții ample susținute la Wall Street Journal‘s CEO Summit. Musk a subliniat cât de „greu” a fost proiectul Starship al SpaceX, spunând că „absoarbe mai mult din energia mea mentală decât probabil orice alt lucru”.

„Este atât de absurd de dificil”, a adăugat el, „încât există momente în care mă întreb dacă putem face cu adevărat acest lucru”, citează Futurism.

Elon Musk recunoaște că SpaceX nu o duce tocmai bine

Deși este probabil ca comentariul să fi fost făcut doar pentru a se lăuda singur, sincronizarea dă de gândit deoarece l-a făcut la doar o săptămână după ce a recunoscut în emailurile trimise către angajații SpaceX apărute în presă că progresul lent la motoarele Raptor a expus compania la „un risc real de faliment” și după ce a făcut aluzie la listarea companiei pe bursă.

În timpul a ceea ce va fi cu siguranță una dintre cele mai citate apariții publice din ultima vreme, Musk a făcut o serie de declarații ciudate: că ar trebui să „ștergem” subvențiile guvernamentale pentru infrastructură, că scăderea natalității este „unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizație” și că SUA nu au acceptat ideea că China le va depăși.

Având în vedere acest context, comentariul doar îl arată pe Elon așa cum este el, ceea ce a fost de multe ori un deserviciu pentru el.

Vă recomandăm să citiți și:

Guvernul indian somează Starlink să nu mai vândă internet prin satelit fără licență

O rachetă hipersonică chineză care a înconjurat Pământul a șocat SUA. „Nu avem nici cea mai vagă idee cum au făcut asta”

Toyota va construi sisteme de transmisie cu pile de combustie începând cu 2023

Explozia de la Petromidia Năvodari: șase victime. O persoană este dispărută

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase