Home » D:News » Guvernul indian somează Starlink să nu mai vândă internet prin satelit fără licență

Guvernul indian somează Starlink să nu mai vândă internet prin satelit fără licență

Guvernul indian somează Starlink să nu mai vândă internet prin satelit fără licență
Foto: Starlink
Publicat: 30.11.2021

Departamentul de Telecomunicații al Indiei a cerut Starlink să nu mai vândă servicii de internet prin satelit în țară „cu efect imediat”, deoarece nu are în prezent licența pentru a face acest lucru.

De asemenea, departamentul a sfătuit publicul să nu cumpere internetul Starlink, scrie Interesting Engineering.

„Pentru furnizarea de servicii prin satelit în India, sunt necesare licențe necesare de la Departamentul de Telecomunicații, Guvernul Indiei. Prin prezenta, se informează publicul larg că respectiva companie nu a obținut nicio licență/autorizare pentru furnizarea de servicii de internet prin satelit care sunt menționate pe site-ul lor”, a spus guvernul într-un comunicat.

„În consecință, Guvernul a cerut companiei să respecte cadrul de reglementare indian pentru furnizarea serviciilor de comunicații prin satelit și să se abțină de la comercializarea/prestarea serviciilor de internet prin satelit în India, cu efect imediat”, a adăugat instituția.

În iulie 2021, în timpul unui discurs principal pe care Elon Musk l-a ținut la Mobile World Congress (MWC) de la Barcelona, ​​CEO-ul SpaceX a anunțat că, din august, Starlink „ar trebui să aibă conectivitate globală peste tot, cu excepția polilor”.

Acest termen limită a fost cu cel puțin o lună mai devreme decât se credea anterior. Poate de aceea Starlink nu a avut timp să obțină licențele indiene.

Starlink este pe cale de a obține licențele de livrare a serviciilor de internet prin satelit

Într-o prezentare a companiei distribuită de directorul Starlink India, Sanjay Bhargava, la începutul lui noiembrie 2021, se arăta că firma este încă „în proces de obținere a aprobărilor pentru a livra Starlink în India” și se preciza că internetul 100% în bandă largă este un catalizator important pentru dezvoltarea rurală.

Bhargava a declarat și că compania lucra la identificarea celor 12 districte în care vor fi livrate serviciile Starlink în prima fază după demonstrarea conceptului.

Compania își propune să aibă 200.000 de Starlink-uri în țară până în decembrie 2022. Scopul internetului Starlink este de a oferi o conexiune la internet în acele zone prea îndepărtate pentru a fi conectate altfel.

Vă recomandăm să citiți și:

Un experiment eșuat ar putea face ca Danemarca să plătească despăgubiri unor inuiți din Groenlanda

Regatului Unit vrea să dezvolte culturi modificate cu tehnici de editare genetică

Motivul pentru care Elon Musk şi Samuel Reid vor pune pe orbită un imens panou publicitar

Pandemia a adus scăderea numărului de ore lucrate. Cât de mult au scăzut pentru angajații din România

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase