Transmitere comunitară Omicron în România. Care sunt semnele tipice ale acestei variante?

14 01. 2022, 00:00
Sursa foto: Pixabay

Deocamdată în România transmiterea variantei Omicron este una sporadică, dar în una – două săptămâni este foarte probabil să devină o transmitere comunitară susținută, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a spus că deocamdată Omicron în România are o transmitere sporadică, dar asta nu înseamnă că lucrurile vor rămâne așa, potrivit Mediafax.

„Este o transmitere sporadică în acest moment a variantei Omicron, însă e foarte probabil ca în perioada următoare, adică în următoarele 1 – 2 săptămâni să devină o transmitere comunitară susținută a variantei Omicron”, a spus ministrul Sănătății.

Două dintre semnele tipice pentru varianta Omicron

Întrebat dacă există simptomatologie diferită la care oamenii trebuie să fie atenți și să își dea seama că e vorba despre Omicron , Rafila a spus că există studii care arată, de exemplu, că două dintre semnele oarecum tipice pentru Omicron sunt durerea de gât oarecum modificată, o durere mai puțin intensă, mai degrabă ca un soi de mâncărime și transpirații abundente în timpul nopții.

Bineînțeles, și alte simptome ale COVID-19 trebuie luate în seamă, potrivit ministrului. Este vorba de astenie, dureri, musculare, mialgii, febra și câteodată un sindrom digestiv, un sindrom diareic.