Home » D:News » Bill Gates spune că „vom avea o altă pandemie” și că „data viitoare va fi un alt patogen”

Bill Gates spune că „vom avea o altă pandemie” și că „data viitoare va fi un alt patogen”

Publicat: 23.02.2022

Deși sună îngrijorător, Bill Gates spune că va trebui să ne pregătim pentru o altă pandemie, chiar dacă cea în care ne aflăm nu s-a terminat încă.

Gates a vorbit la Munich Security Conference, din Germania, și le-a spus reporterilor că riscul de îmbolnăvire severă cu COVID-19 s-a „redus dramatic”, dar că o altă pandemie va apărea în mod aproape sigur.

„Vom avea o altă pandemie. Data viitoare va fi un alt agent patogen”, a spus Gates în cadrul conferinței.

Gates, prin Bill & Melinda Gates Foundation, a lucrat cu Wellcome Trust din Regatul Unit pentru a dona 300 de milioane de dolari către Coalition for Epidemic Preparedness Innovations.

Nu suntem pregătiți pentru o altă pandemie, deși aceasta poate veni oricând

Scopul este de a livra vaccinuri în țările cu venituri mici și medii, deși Bill Gates spune că este prea târziu pentru a atinge obiectivul Organizației Mondiale a Sănătății de a vaccina 70% din populația globală până la jumătatea anului 2022. Ne apropiem însă, deoarece 61,9% au primit cel puțin o doză de vaccin.

Bill Gates a spus că, în viitor, trebuie să ne pregătim mult mai repede pentru pandemii și să lansăm noi vaccinuri în șase luni, în loc să ne stabilim obiective pe o perioadă de doi ani.

„Costul de a fi pregătit pentru următoarea pandemie nu este atât de mare. Nu este precum schimbările climatice. Dacă suntem raționali, data viitoare vom fi pregătiți dinainte”, a spus Gates.

Deși gândul cu privire la o nouă pandemie sună îngrijorător, cursul istoriei umane susține afirmațiile lui Gates. Bolile vin și pleacă, precum pandemia de gripă din 1918, și dezvoltă variante adaptate în timp.

Bill Gates, fondatorul Microsoft și un personaj controversat

Poate părea puțin straniu că un cofondator al unei companii de computere este cel care face eforturi pentru asistența medicală în întreaga lume, dar Gates a fost întotdeauna o persoană greu de înțeles, conform Futurism.

Pe lângă divorțul recent de Melinda Gates, care a implicat acuzații de infidelitate, Gates are, de asemenea, legături cu infractorul sexual condamnat Jeffrey Epstein și a făcut obiectul unui număr uriaș de teorii ale conspirației legate dde COVID-19.

El a menționat unele dintre aceste conspirații într-o postare pe blogul său, în care promova viitoarea sa carte „How to Prevent the Next Pandemic”.

„În carte, expun pașii specifici pe care îi putem lua nu numai pentru a opri viitoarele pandemii, ci, în acest proces, pentru a oferi o îngrijire medicală mai bună pentru oamenii din întreaga lume. Scriu și despre cum a fost să devin subiectul teoriilor conspirației”, a scris Gates în postare.

Este oarecum îngrijorător faptul că pregătirea lumii pentru o pandemie cade în seama unui fondator de tehnologie miliardar nu tocmai perfect, dar cineva trebuie să o facă. Actuala administrație americană nu pare să se ocupe de prevenirea următoarei pandemii, nici măcar nu poate determina pe toată lumea să ia vaccinurile disponibile în prezent, așa că, probabil, intervențiile lui Gates sunt mai bune decât nimic.

Vă recomandăm să citiți și:

Bill Gates și Warren Buffet își unesc forțele pentru a construi o centrală nucleară experimentală

Predicțiile lui Bill Gates despre sfârşitul pandemiei

Bill Gates avertizează că „se apropie o uriaşă criză agricolă şi umanitară”

Bill Gates spune că până la sfârşitul anului 2022 lumea ar trebui să revină la normal

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase