Home » Știință » Bill Gates și Warren Buffet își unesc forțele pentru a construi o centrală nucleară experimentală

Bill Gates și Warren Buffet își unesc forțele pentru a construi o centrală nucleară experimentală

Sursa foto: Terrapower
Publicat: 22.11.2021

Bill Gates a decis să construiască propria sa centrală nucleară și a ales un mic orășel din statul american Wyoming pentru a face asta.

Centrala nucleară Natrium va fi construită în orașul Kemmerer din Wyoming, iar unitatea va înlocui o veche fabrică de cărbune care este așteptată să-și încheie activitatea până în 2025. Odată finalizată și complet operațională, centrala nucleară va crea 250 de locuri de muncă pentru orașul cu o populație de 2.600 de locuitori.

În spatele operațiunii se află TerraPower, o companie energetică fondată de Bill Gates și deținută de multinaționala Berkshire Hathaway a lui Warren Buffet.

„Noi credem că Natrium va schimba regulile jocului pentru industria energetică”

„Tehnologia noastră inovatoare va ajuta la asigurarea producției continue de electricitate în timp ce va ajuta tranziția sistemului nostru energetic și va crea noi locuri de muncă bine plătită în Wyoming”, a declarat Chris Levesque, director executiv al TerraPower.

Natrium va fi un reactor de 345 megawați care va deservi aproximativ 250.000 de locuințe din zona din jurul Kemmerer. Acest tip de reactor, răcit cu sodiu, permite centralei să se oprească rapid în cazul unei urgențe catastrofale de tipul Cernobîl, iar speranța este că va fi mai sigur decât reactoarele vechi și mai tradiționale.

„Noi credem că Natrium va schimba regulile jocului pentru industria energetică”, a spus Gates în timpul evenimentului de lansare a proiectului din luna iunie, potrivit Futurism.

„Sincer să fiu nu înțeleg motivația”

Între timp, alții nu sunt convinși încă de eficiența tehnologiei. Edwin Lyman, director al siguranței energiei nucleare la grupul non-guvernamental Uniunea Oamenilor de Știință Îngrijorați (Union of Concerned Scientists), a spus că el crede că utilizarea sodiului lichid „implică multe probleme”.

„Sincer să fiu nu înțeleg motivația. Sunt oameni care sunt susținători înfocați ai tehnologiei și au reușit să îl convingă pe Bill Gates că este o tehnologie ce merită folosită”, a spus Lyman.

Chiar și așa, nu este foarte clar de ce doi dintre cei mai proeminenți miliardari de pe planetă au decis să-și unească forțele pentru a construi o centrală nucleară într-un mic oraș din Wyoming.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Bill Gates avertizează că „se apropie o uriaşă criză agricolă şi umanitară”

Suma uriașă pe care o primește Bill Gates pentru a finanța „energia verde”

Bill Gates spune că până la sfârşitul anului 2022 lumea ar trebui să revină la normal

Bill Gates este de părere că toate țările bogate ar trebui să treacă la carnea 100% artificială

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase