Home » D:News » Un medic avertizează că virusul este în continuare destul de „șmecher” și instabil

Un medic avertizează că virusul este în continuare destul de „șmecher” și instabil

Publicat: 22.02.2022
Un medic avertizează că virusul este în continuare destul de „șmecher” și instabil
Sursa foto: Shutterstock

Medicul Egri Eduard îi avertizează pe români că virusul este în continuare destul de „șmecher” și instabil. Trebuie să fim mult mai precauți și să încercăm să ne bazăm doar pe dovezi, consideră medicul român.

„Aud tot felul de păreri că pandemia se va termina anul acesta sau cel puțin se va restrânge provocând doar endemii. În același context se vorbește doar de relaxări, ceea ce este firesc pentru că asta vor să audă oamenii. Dar în medicină cred că ar trebui să fim mult mai precauți cu afirmațiile și să încercăm să ne bazăm doar pe dovezi și nu pe profeții”, susține medicul Egri Eduard.

Medicul vorbește despre o variantă Omicron mai periculoasă decât prima, potrivit Mediafax.

O afectare pulmonară mai severă

„Ce se întâmplă de fapt, virusul este în continuare destul de șmecher și instabil, astfel s-a transformat si a apărut varianta BA 2 care cel puțin, ce știm până la ora actuală este mai transmisibilă și agresivă decât BA 1, putând produce o afectare pulmonară mai severă. Aceasta a început să se întindă rapid în țări precum Danemarca sau Olanda producând o creștere a spitalizărilor”, a adăugat Egri Eduard.

Medicul mai spune că specialiștii vor continua să analizeze cercetările actuale și ultimele descoperiri în ceea ce privește pandemia.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase