Home » D:News » Cât a costat pandemia de coronavirus economia Germaniei?

Cât a costat pandemia de coronavirus economia Germaniei?

Cât a costat pandemia de coronavirus economia Germaniei?
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 20.02.2022

În Germania, costul crizei provocate de coronavirus în 2020 şi 2021 a ajuns la 330 de miliarde de dolari, potrivit institutului ifo din Germania, informează Ziarul Financiar.

„Această pierdere corespunde cu 10% din PIB-ul din 2019”, a spus Timo Wollmershäuser, şeful departamentului de Forecasting la ifo.

Dacă nu ar fi fost criză, economia Germaniei ar fi crescut cu 1,2% în 2020 şi 2021%. În acest moment, estimările ifo sunt în linie cu alte centre de cercetare şi cu Deutsche Bundesbank, banca centrală a Germaniei.

„Aceasta este cea mai severă criză economică de la Marea Criză din 1930”, a spus preşedintele ifo, Clemens Fuest.

Pandemia a adus un nivel mai scăzut al educaţiei şi o explozie în digitalizare

„Guvernul German a luat decizia bună de a încerca să stabilizeze economia. Nu a făcut asta totuşi prin metoda clasică de politici de stimulare a consumului, ci prin stabilizarea pieţelor financiare şi furnizarea de măsuri de protecţie pentru angajaţi, freelanceri şi business-uri”, a adăugat acesta.

Consecinţele acestei crize sunt o datorie publică mai mare, un nivel mai scăzut al educaţiei şi o explozie în digitalizare, care schimbă economia prin work from home şi online retail.

În urmă cu doi ani, pandemia COVID a intrat în Europa, ducând la prăbuşirea economiei germane cu 4,6% în 2020, înainte ca această să crească cu 2,7% în 2021.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase