Home » D:News » Fără mască în exterior și certificat COVID-19 în restaurante. Primele propuneri pentru relaxări în România

Fără mască în exterior și certificat COVID-19 în restaurante. Primele propuneri pentru relaxări în România

Fără mască în exterior și certificat COVID-19 în restaurante. Primele propuneri pentru relaxări în România
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 02.03.2022

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat propunerile pe care ministerul le face CNSU și Guvernului pentru relaxarea măsurilor împotriva COVID-19. Este vorba, printre altele, de renunțarea la mască în exterior și de posibilitatea organizării de evenimente private.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila susține că propunerile de relaxare au fost făcute după ce gradul de ocupare a paturilor COVID-19 a scăzut sub 50%.

Ministerul Sănătății a propus eliminarea mai multor restricții, potrivit Mediafax.

„Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID-19 în centrele comerciale, instituțiile publice, hoteluri, pensiuni și restaurante. De asemenea, creșterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de interval orar, asta cred că e un lucru așteptat de multă lume, pentru competiții sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferințe, workshopuri, săli de sport și piscine”, a declarat Alexandru Rafila.

Purtarea măștii rămâne obligatorie în spațiile publice închise

Conform acestuia, este propusă permiterea organizării de evenimente private cu participarea a maxim 200 de persoane.

„În mod evident, masca nu se va mai utiliza în mediul exterior, însă purtarea măștii rămâne obligatorie în spațiile publice închise și este recomandată în spațiile deschise aglomerate”, a adăugat ministrul Sănătății.

Acesta spune că, dintre restricții, este păstrată posibilitatea izolării și carantinării persoanelor care sosesc din țări cu risc epidemiologic ridicat.

De asemenea, se poate menține testarea săptămânală a personalului de îngrijiri și asistentă a personalului de specialitate și auxiliar care își desfășoară activitatea în centre de îngrijire a persoanelor vârstnice.

„Noi ne menținem poziția că ar trebui, până vedem ce se întâmplă, ca activitățile din baruri, cluburi și discoteci să rămână închise”, a mai spus Rafila.

Telemunca și programul de lucru decalat vor rămâne la nivel de recomandări.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase