Home » D:News » Șeful programului spațial al Rusiei a amenințat cu prăbușirea Stației Spațiale Internaționale peste SUA

Șeful programului spațial al Rusiei a amenințat cu prăbușirea Stației Spațiale Internaționale peste SUA

Publicat: 28.02.2022

Dmitri Rogozin, șeful Agenției Federale Spațiale Ruse – ROSCOSMOS, nu este străin de izbucnirile bizare, iar acum a revenit „pe scenă”.

În urma invadării Ucrainei de către Rusia, Rogozin a reiterat ideea că potențialele sancțiuni împotriva programului spațial al Rusiei ar putea avea consecințe catastrofale pentru adversari.

Acesta a mers atât de departe încât să lanseze o amenințare voalată către Statele Unite ale Americii. „Dacă sunt blocate relațiile de cooperare cu Rusia, atunci cine va salva Stația Spațială Internațională de la prăbușirea necontrolată peste Statele Unite?”, a scris Rogozin pe o rețea de socializare.

Consecințe devastatoare pentru cei ce pun piedici programului spațial al Rusiei

Ca măsură de precauție, acesta pare că lansează amenințări indirecte și către alte națiuni ale lumii. „Mai există și posibilitatea de a scăpa o structură de 500 de tone în India sau China”, a mai scris acesta. „Vrem oare să-i amenințăm cu o asemenea perspectivă? Stația Spațială Internațională nu orbitează deasupra Rusiei, așa că toate riscurile sunt ale voastre. Sunteți pregătiți să vi le asumați?”.

În urmă cu puțin timp, președintele american Joe Biden a emis un nou set de sancțiuni pentru Rusia, cu scopul de a izola economic statul de restul lumii și subminând astfel programul spațial.

Cine va opri ISS să se prăbușească peste Statele Unite?

„După cum s-a putut observa, noi continuăm să ne producem propriile nave spațiale”, a comentat Rogozin. „Și vom continua să facem acest lucru producându-ne singuri componentele de care avem nevoie”, potrivit Futurism.

„Vreți să interziceți tuturor țărilor să lanseze navete spațiale pe unele dintre cele mai sigure rachete, ale rușilor?”, a adăugat acesta. Rogozin a mai afirmat că aceste sancțiuni vor avea ca efect destabilizarea cursei spațiale, spunând că Biden periclitează cooperarea ruso-americană în domeniul pregătirii astronauților.

Cu toate acestea, Rusia și-a cauzat singură consecințele, o dată cu invadarea Ucrainei. Astfel s-a izolat politic față de restul lumii, lucru care este posibil și pentru programul spațial rusesc. Este posibil ca acesta să fie nevoit să se descurce singur.

Vă mai recomandăm și:

Stația Spațială Internațională va fi distrusă în totalitate. Cum motivează NASA această decizie?

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională au observat o oază antică în formă de inimă

Ce nu va înțelege niciodată Occidentul despre obsesia lui Vladimir Putin cu Ucraina?

NASA a aprobat prima misiune cu astronauți privați care vor vizita Stația Spațială Internațională

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase