Home » D:News » Cofondatorul Tesla prezintă în România un nou concept de super-maşini electrice

Cofondatorul Tesla prezintă în România un nou concept de super-maşini electrice

Cofondatorul Tesla prezintă în România un nou concept de super-maşini electrice
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 21.03.2022

Cofondatorul Tesla, Martin Eberhard, vine în România pentru a prezenta un nou concept de super-maşini electrice

Martin Eberhard, cofondatorul Tesla, se află în România pentru a prezenta un nou concept de super-maşini electrice. Aceste maşini au fost dezvoltate integral în România.

Eberhard şi-a început cariera ca inginer electrician la Wyse Technology unde a proiectat terminalul de calculator WY-30 ASCII. Eberhard a co-fondat Network Computing Devices în 1987 unde a lucrat ca inginer şef în 1992.

O maşină electrică nu ar trebui să fie un compromis

În 1996, Eberhard a fondat NuvoMedia împreună cu Marc Tarpenning unde au dezvoltat Rocket eBook, prima carte electronică. Eberhard a fost preşedinte şi CEO până la achiziţia NuvoMedia de către Gemstar în 2000.

Eberhard a cofondat Tesla Motors împreună cu Marc Tarpenning, o companie de maşini electrice din Menlo Park, California, în 2003.

Conform Mediafax, principiile directoare ale lui Eberhard sunt:

  1. O maşină electrică nu ar trebui să fie un compromis. Cu alegerile tehnologice potrivite, este posibil să construieşti maşini electrice care sunt de fapt maşini mai bune decât celelalte
  2. Tehnologia bateriei este cheia unei maşini electrice de succes. Bateriile cu ioni de litiu nu sunt potrivite doar pentru utilizare în automobile; ele schimbă jocul, făcând ca autonomia să devină realitate.
  3. Dacă sunt proiectate corect, maşinile electrice pot atrage chiar şi cei mai serioşi pasionaţi de maşini, deoarece propulsia electrică este capabilă să depăşească motoarele cu ardere internă.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase