Fosta soție a lui Jeff Bezos a donat o sumă fără precedent unei clinici pentru femei

26 03. 2022, 03:00
Sursa foto: Profimedia

Fosta soție a lui Jeff Bezos, MacKenzie Scott, a donat 275 milioane de dolari unui furnizor de servicii medicale pentru femei.

Este cel mai mare cadou din partea unui singur donator în istoria de peste 100 de ani a Planned Parenthood. Donația a fost făcută către biroul central al Planned Parenthood și cele 21 de filiale regionale,

Planned Parenthood, care practică avorturi și alte servicii medicale în clinicile sale din întreaga țară, se află în prim-planul bătăliei politice privind dreptul la avort care se desfășoară în instanțele statelor americane.

Accesul la avort în Statele Unite este în declin pe măsură ce statele conduse de republicani adoptă măsuri din ce în ce mai stricte, inclusiv o interdicție aproape totală a avorturilor în Texas, anunță Reuters.

Ce avere are fosta soție a lui Jeff Bezos?

„Această finanțare va sprijini eforturile noastre de a promova echitatea în domeniul sănătății prin eliminarea barierelor rasiale și structurale pentru pacienții noștri”, a arătat într-un comunicat directorul executiv al Planned Parenthood, Alexis McGill Johnson.

Într-o postare, MacKenzie Scott a scris că a donat peste 3,8 miliarde de dolari către 465 de organizații non-profit, din iunie anul trecut.

Fosta soție a lui Jeff Bezos are o avere de aproximativ 49 de miliarde de dolari miercuri, potrivit Forbes.