Home » D:News » Fetele lui Putin. Mit și adevăr (DOCUMENTAR)

Fetele lui Putin. Mit și adevăr (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 31.03.2022

Maria și Katerina. Două nume simple întâlnite în toată lumea. Acestea au însă în spate două dintre cele mai de preț „bunuri” ale Rusiei. Maria și Katerina nu-s simple femei, sunt fiicele omului care se consideră nu doar liderul celui mai întins stat, ci mult mai mult: Vladimir Putin. Care nu se uită la banii țării și nici nu ezită să le numească în funcții importante, în fruntea mediului academic. Ba chiar se gândește să-i lase moștenire funcția lui Katerinei.

Maria Vorontsova este primul copil al președintelui Vladimir Putin. Tânăra are 36 de ani și este fiica lui Vladimir Putin din căsătoria liderului de la Kremlin cu Liudmila Shkrebneva. S-a născut pe 28 aprilie 1985, la Leningrad, actualul Sankt Petersburg. Maria a urmat școala germană la Dresda, în Germania de Est, în timp ce familia ei locuia acolo în anii 1980.

Maria și-a construit o carieră de medic

După ce familia ei s-a întors la Sankt Petersburg, în primăvara anului 1991, ea a urma școala gimnazială germană din orașul de pe Neva. Mai târziu, în timpul unor confruntări violente între clanurile rivale din Sankt Petersburg, ea și sora ei, Katerina, au fost trimise de tatăl lor, care se temea pentru siguranța lor, în Germania, unde tutorele lor legal era fostul activist STASI Matthias Warnig. Acesta a lucrat cu tatăl lor în Dresda ca parte a unei celule KGB și ca înființat sucursala Dresdner Bank din Sankt Petersburg.

Maria Vorontsova a studiat biologia la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg și este absolventă de medicină la Universitatea de Stat din Moscova în 2011. Astfel, Maria și-a construit o carieră care este departe de imaginea politică a tatălui ei. Tânăra și-a făcut studiile de doctorat la Centrul de Cercetare endocrinologie din Moscova. În urma cursurilor, Maria a devenit expert în nanism.

Fostul ginere al lui Vladimir Putin, Jorrit Faassen, are 42 de ani. El și-a finalizat studiile universitare la Universitatea Haga, Olanda. Se presupune că cei doi au stat o perioadă de timp în Olanda înainte de a se căsători.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase