Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, respinsă în Parlamentul Germaniei

11 04. 2022, 14:30
Foto: Shutterstock

Parlamentul german a respins un proiect de lege care ar fi făcut obligatorie vaccinarea împotriva coronavirusului începând cu vârsta de 60 de ani, ceea ce reprezintă o înfrângere pentru cancelarul Olaf Scholz şi pentru încercarea sa de a obţine un consens între partide pe această temă.

Dintre cei 683 de parlamentari care au votat proiectul de lege, 378 au fost împotrivă şi 296 l-au susţinut, printre care Scholz şi ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, care au părut vizibil dezamăgiţi când a fost anunţat rezultatul în plen, relatează Politico.

O lovitură majoră pentru coaliţia de guvernare

Rezultatul a reprezentat o lovitură majoră pentru coaliţia de guvernare formată din social-democraţii (SPD), Verzii şi liberalii din Partidul Liber-Democrat (FDP), care, după luni de dezbateri, nu au reuşit să obţină o poziţie favorabilă nici măcar în rândurile lor pe această temă, notează Mediafax.

„Dacă nimeni nu ar fi fost vaccinat, am fi avut acum o catastrofă fără cusur şi am fi fost în izolare totală – asta trebuie să se înţeleagă”, a spus Lauterbach în timpul dezbaterii dinaintea votului, reiterând întrebarea sa dacă germanii chiar vor să se obişnuiască cu câteva sute de decese COVID în fiecare zi.