Home » D:News » Un superiaht ar fi folosit o armă cu energie electromagnetică pentru a scăpa de pirați

Un superiaht ar fi folosit o armă cu energie electromagnetică pentru a scăpa de pirați

Un superiaht ar fi folosit o armă cu energie electromagnetică pentru a scăpa de pirați
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 29.04.2022

O mărturie de la bordul unui superiaht dezvăluie viețile celor bogați și faimoși care dețin astfel de vase de lux.

„Nu voi uita niciodată privirea îngrozită a unui căpitan în timp ce povestea cum a trebuit să folosească arsenalul unui iaht de 70 de metri (gândiți-vă la arme sonice care produc energie electromagnetică ce încălzește pielea și cauzează o senzație de arsură insuportabilă) pentru a încerca să scape de pirații înarmați cu puști Kalashnikov în Marea Arabiei”, arată mărturia unui presupus pasager de la bordul unui superiaht.

Într-un articol apărut sub anonimat în publicația Times of London, o sursă descrie isprăvile pe care le-ar fi trăit la bordul acestor nave scumpe, printre care se numără și folosirea armelor energetice împotriva piraților.

Unde și cum ar fi putut cineva să achiziționeze o astfel de armă?

Bineînțeles, o astfel de poveste ar trebui tratată cu o doză sănătoasă de scepticism. Unde și cum ar fi putut cineva să achiziționeze o astfel de armă pentru uz casnic ar fi prima întrebare.

Totuși, având în vedere faptul că aceste vase de lux costă zeci de milioane de dolari și necesită alte milioane de dolari pe an pentru mentenanță, achiziționarea unor dispozitive acustice de rază lungă (LRAD) de pe piața neagră nu mai pare un concept atât de necrezut, scrie Futurism.

Un pasager norocos sau mincinos?

Într-adevăr, alte povești spuse de acest pasager norocos, de la un cercetător genetic care „dezvolta teste pentru detectarea coronavirusului” în „laboratorul său plutitor” și până la scaune de bar acoperite cu rămășițe de balene, ilustrează un nivel de bogăție la care mulți dintre noi putem doar să visăm.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Armata SUA dezvoltă o armă de tip laser care poate vaporiza metalul prin pulsații electromagnetice rapide

Ce sunt pulsațiile electromagnetice și cât sunt de periculoase?

Progres în domeniul energetic. Oamenii de știință au reușit să obțină mai multă energie din lumina solară

O pușcă electromagnetică, declarată „armă serioasă” în urma testelor din poligon

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase