Home » D:News » Limuzina lui Putin, buncăr pe patru roți (DOCUMENTAR)

Limuzina lui Putin, buncăr pe patru roți (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 05.05.2022

Vladimir Putin deține o limuzină blindată construită în șase ani și care a costat 300 de milioane de dolari. Mașina are anvelope ranforsate și poate sta sub apă, ca un submarin. Supranumită „Bestia”, mașina blindată are 600 de cai putere și, oficial, poate atinge 250 km pe oră.

Limuzina Aurus Senat a fost proiectată și construită de Aurus Motors, un simbol al luxului în societatea din Rusia. Mașina și-a făcut pentru prima dată apariția în 2018. Modelul face parte din linia Aurus Kortezh, care ar urma să mai includă sedanul Aurus Senat, van-ul Arsenal și SUV-ul Komendant.

Limuzina președintelui Rusiei cântărește peste 6 tone și este pusă în mișcare de un motor V8 twin-turbo de 4,4 litri. Cei 600 de cai putere propulsează Bestia  în 4,7 secunde până la 100 km/h.

Geamurile sunt din sticlă armată de 6 centimetri. Mașina are un sistem de compresie a aerului, eficient în cazul atacurilor cu gaz. În cazul unei coliziuni, scaunele pasagerilor sunt mutate automat într-o poziție mai sigură.

Potrivit Daily Mail, limuzina lui Putin poate fi folosită sub apă, fără a-i pune în pericol pe pasageri, având roți consolidate cu oțel, pentru a preveni dezumflarea lor. Totodată, experții în domeniu spun că limuzina lui Putin poate rezista unui atac cu grenade sau chiar mai mult.

„Sistemul de comunicare e intern, bazat complet pe sateliții noștri și încorporat în mașină. Mașina nu va pierde contactul și comunicarea cu forțele de securitate sub nicio circumstanță. Sistemul de apărare este unul de top. În cazul unui atac chimic, mașina își poate bloca ferestrele și rămâne sub apă pentru o perioadă lungă de timp, ca un submarin. Caroseria mașinii este o invenție rusească și, în ciuda dimensiunii și protecției pe care o asigură, este destul de ușoară. Are câțiva metri, este o construcție serioasă”, a explicat Vyacheslav Subbotin, expert în domeniu, pentru Zvezda TV.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase