Home » D:News » Ar putea recurge Rusia la arme nucleare în Ucraina? Declarația Ministerului rus de Externe

Ar putea recurge Rusia la arme nucleare în Ucraina? Declarația Ministerului rus de Externe

Ar putea recurge Rusia la arme nucleare în Ucraina? Declarația Ministerului rus de Externe
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08.05.2022

Folosirea armelor nucleare de către Rusia – un risc pe care oficialii occidentali l-au discutat public – nu se aplică la ceea ce Moscova numește operațiunea sa militară specială în Ucraina, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Alexei Zaitsev.

O serie de experți au avertizat că eforturile Rusiei de a învinge rezistența Ucrainei și de a obține succes militar considerabil în urma invaziei ar putea face ca Vladimir Putin să recurgă la o formă de atac nuclear, conform Reuters.

Zaitsev a declarat reporterilor că utilizarea armelor nucleare de către Rusia nu se aplică la ceea ce Moscova numește operațiunea sa militară specială în Ucraina.

„Nimeni nu poate privi cu ușurință”

Luna trecută, directorul CIA, William Burns, a declarat că, având în vedere eșecurile suferite de Rusia în Ucraina, „nimeni nu poate privi cu ușurință amenințarea reprezentată de o potențială recurgere la arme nucleare tactice sau la arme nucleare cu randament scăzut”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase