Home » D:News » Ce încearcă să ne transmită Pământul? Un mesaj ciudat apărut în nori a fost observat din spațiu

Ce încearcă să ne transmită Pământul? Un mesaj ciudat apărut în nori a fost observat din spațiu

Publicat: 10.05.2022

O nouă fotografie surprinzătoare de la satelitul GOES East a dezvăluit ceea ce pare a fi cuvântul „Go” („pleacă” sau plecați”). Acesta pare a fi un mesaj ciudat apărut în nori și văzut din spațiu. Imaginea a fost surprinsă în data de 6 mai de către GOES East, satelit controlat de Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA (NOAA).

„Deși suntem fericiți că este vineri, sateliții NOAA nu se odihnesc niciodată, ei supraveghează constant și cu vigilență vremea Pământului. Am fost surprinși să vedem astăzi acest model interesant în norii stratocumulus marini de pe coasta Chile, care par să formeze litera G”, au scris oficialii NOAA pe Twitter odată cu publicarea fotografiei, informează Live Science.

Pentru că era vineri, echipa de la NOAA a suprapus literele „T”, „I” și „F” pe imagine, astfel încât să scrie „TGIF” (prescurtare de la „Thank God It’s Friday”, „Ce bine că e vineri”). Însă, asta nu este tot.

„Norii par să formeze cuvântul ‘GO’ (pleacă sau plecați, n.r.)”

„Dacă măriți aceste imagini, care au fost capturate prin satelitul GOES East, norii par să formeze cuvântul ‘GO’ („pleacă” sau „plecați”, n.r.)”, a transmis NOAA într-o a doua postare pe Twitter.

mesaj ciudat din nori
Foto: NOAA

O privire mai atentă asupra imaginii arată ceea ce pare să fie un „Go” uriaș în largul coastei Chile. Este acesta un mesaj care ne spune să plecăm în vacanță în America de Sud? Sau să plecăm cu toții și să lăsăm Pământul în pace?

Un mesaj ciudat din nori sau o iluzie optică?

De fapt, aici nu este vorba de niciun mesaj ciudat din nori. În realitate, vederea unor forme cunoscute în nori sau în alte obiecte fără legătură este cunoscută sub numele de pareidolie, prin care creierul uman vede modele familiare în forme aleatorii.

Așa-numita „Față de pe Marte” și multe alte imagini similare din spațiu sunt doar alte exemple ale fenomenului psihologic numit pareidolie.

Deși mesajul „GO” din norii Pământului este doar o formă aleatorie cauzată de condițiile atmosferice din acel moment, este distractiv să ne gândim că Pământul ar putea încerca să comunice cu noi din când în când.

Vă recomandăm să citiți și:

Stația Spațială Internațională a virat din nou pentru a evita resturile unui satelit distrus de ruși

Imaginile prin satelit arată că întreaga banchiză Conger din Antarctica s-a prăbușit

Satelitul meteorologic GOES-T va oferi informații mai precise despre clima Pământului

Un satelit chinez, observat în timp ce apucă un alt satelit și îl aruncă de pe orbita Pământului

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase