Home » D:News » Putin și-a promovat fostul bodyguard personal în funcția de Ministru al Urgențelor (DOCUMENTAR)

Putin și-a promovat fostul bodyguard personal în funcția de Ministru al Urgențelor (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27.05.2022

Președintele Rusiei Vladimir Putin și-a promovat fostul bodyguard personal în funcția de Ministru al Urgențelor în Rusia. Astfel, Alexander Kurenkov devine al șaselea bodyguard al președintelui Rusiei care a fost numit într-o poziție înaltă a Guvernului rus. Despre el nu se știu foarte multe. Acesta mai este poreclit și bărbatul fără chip, tocmai din această cauză. Se spune că Kurenkov a fost în serviciile  secrete FSB și în FSO, un serviciu responsabil pentru paza oficialilor de rang înalt. Actualul ministru a fost însă profesor de școală, dar a fost surprins în mai multe fotografii păzindu-l pe Putin în timpul mai multor vizite oficiale.

„Putin îl știe personal foarte bine. Și această alegere înseamnă că, potrivit șefului statului, calitățile personale și profesionale ale lui Kurenkov îi vor permite să servească în această funcție.”  a spus purtătorul de cuvânt prezidențial Dmitry Peskov.

Kurenkov  „a lucrat ca adjutant principal al lui Putin” și a fost directorul adjunct al Garzii Naționale din Rusia care răspunde direct președintelui Rusiei. De-a lungul timpului, el a fost promovat ca maior-general, iar acum va avea în grijă problemele ce țin de incendii de pădure și furtuni, inundații și va deține un portofoliu cheie al securității Rusiei.

Alexander Kruenkov are 49 de ani. În schimb, luna și ziua lui de nașterea nu au fost dezvăluite niciodată. Nu se știe absolut nimic nici despre familia sa.

Nominalizarea sa urmează să fie aprobată de Parlamentul rus, dominat de Rusia Unită, partidul lui Vladimir Putin.   Postul de ministru pentru Situaţii de Urgenţă este considerat a fi unul de profil înalt în Rusia. Actualul ministru al Apărării, Serghei Şoigu, şi-a făcut un nume activând iniţial în guvern ca deţinător al acestui post. Nu este clar dacă Putin îl consideră pe Kurenkov drept un posibil succesor.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase