Home » D:News » Petrecere cu pizza pentru americanii și rușii de la bordul Stației Spațiale Internaționale

Petrecere cu pizza pentru americanii și rușii de la bordul Stației Spațiale Internaționale

Publicat: 08.06.2022

În imagini publicate recent, NASA a dezvăluit cum decurge o petrecere cu pizza la bordul Stației Spațiale Internaționale, iar unii internauți nu au fost deloc impresionați de modul în care arată felul de mâncare atât de iubit la nivel internațional.

În fotografiile distribuite de agenția spațială americană, echipa internațională de astronauți pare că se distrează de minune în timp ce înfulecă pizze individuale, făcute cu sos marinara, felii de pepperoni și brânză jalapeno netopită, toate ingredientele fiind adăugate pe lipii.

La o analiză mai atentă, putem vedea ce alte ingrediente au mai avut la îndemână astronauții pentru a recrea probabil cel mai de succes produs de export al Italiei. Se pare că astronauții au folosit produse americane și rusești pentru a face pizza, așadar putem spune că este un semn de camaraderie la bordul avanpostului orbital.

Nu este prima oară când pizza este consumată în spațiu

Trebuie menționat faptul că aceasta nu este prima oară când pizza este consumată în spațiu. Nu este clar tocmai când s-a întâmplat pentru prima dată, însă lanțul de restaurante Pizza Hut a livrat o pizza individuală cosmonatului Yuri Usachov în anul 2001.

Credit foto: NASA

În imaginile de arhivă, Usachov poate fi văzut în timp ce extrage pizza din ambalajul vidat, iar apoi o lasă să plutească în condiții de zero gravitație pentru a se răci, potrivit Futurism.

Până la urma urmei, faptul că astronauții americani și cosmonauții ruși au putut împărtăși pizza făcute cu ingrediente din ambele țări ne arată că profesionalismul și colegialitatea nu dispar la bordul stației spațiale, oricât de gravă ar fi situația de pe Pământ. Și totuși, ce aduce oamenii împreună mai bine decât o masă nereușită?

Vă mai recomandăm să citiți și:

Alimentele interzise pe Stația Spațială Internațională. Ce au și nu au voie să mănânce astronauții?

Ceartă extraordinară între Dimitri Rogozin și unul dintre cei mai cunoscuți astronauți ai NASA

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională au observat o oază antică în formă de inimă

Spațiul provoacă haos în sângele astronauților, iar NASA are chiar și un nume pentru asta

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase