Secrete militare chineze, publicate pe un forum de jocuri video. Ce s-a întâmplat cu informațiile clasificate?

13 06. 2022, 03:00

Un gamer chinez a publicat ceea ce par a fi informații militare clasificate pe forumul unui joc video cu tancuri numit „War Thunder”.

Motivația lui? Se pare că nu este vorba despre spionaj internațional, ci despre dorința acestuia de a-i determina pe dezvoltatorii jocului să schimbe statusul tancurilor din joc.

În mod spectaculos, este cel puțin a treia oară când are loc un astfel de incident. Anul trecut, un alt jucător a publicat un manual de funcționare al unui tanc britanic pe un forum dedicat „War Thunder”, determinând Ministerul Britanic al Apărării să intervină, indică Futurism.

Mai apoi, la nici câteva luni distanță, un alt jucător a postat schițele unui alt tanc, dar de această dată unul de sorginte franceză.

Implicații de securitate

Cea mai recentă postare  a jucătorului chinez, a inclus o fotografie cu schema de armament a unei rafale trase de tancurile chinezești. Imaginea a inclus chiar și o versiune reală a rafalei, plasată deasupra schemelor.

Nu trebuie să spunem că postarea de secrete militare clasificate pe un forum de jocuri video este o idee proastă – nu numai că riști să fii interzis din joc, dar armata ar putea dori să vorbească și cu tine.

În timp ce postarea de pe forum a fost eliminată de atunci, imaginea a devenit extrem de populară pe rețelele de socializare.

Blocarea postărilor de risc

„Managerii comunității noastre au interzis imediat utilizatorul și i-au șters postarea, deoarece informațiile respective  sunt încă clasificate în China”, au declarat moderatorii forumului.

„Publicarea informațiilor clasificate despre orice vehicul al oricărei națiuni pe forumurile War Thunder este în mod clar interzisă, iar dezvoltatorii de jocuri nu le folosesc niciodată în munca lor.”

Deci, data viitoare când ești iritat de lipsa de precizie cu care dezvoltatorii unui joc video pot construi vehiculele sau de schemele inexacte pe care le aplică, poate că eliberarea în spațiul public de informații clasificate nu este chiar cea mai bună idee.

Vă mai recomandăm și:

O companie din China a lansat sateliți care vor fi folosiți de mașinile autonome

Elementul cheie care a dus la apariția vieții pe Pământ, existent și pe Marte. Ce au descoperit cercetătorii?

Kaspersky lansează un joc video care poate să fie jucat și la serviciu

Grecia, tărâmul vacanțelor de vis pentru români (DOCUMENTAR)