Portugalia, printre cele mai vizitate țări din Europa (DOCUMENTAR)

10 06. 2022, 08:47

This browser does not support the video element.

Portugalia este una dintre destinațiile de top ale Europei și locul din care au pornit să cucerească lumea marii exploratori ai istoriei. De la un an la altul, reușește să atragă tot mai mulți turiști.

Apusurile spectaculoase în ocean, Palatul Sintra, străduțele pitorești, orașul Porto, pastéis de nata (unul dintre cele mai bune deserturi), festivaluri, atmosfera exotica din Madeira, valea râului Douro sunt doar câteva motive pentru care foarte mulți români aleg să-și petreacă vacanțele în Portugalia.

Lisabona

Lisabona, considerată una dintre cele mai frumoase capitale europene, este un oraș cu un farmec propriu și un amestec de stiluri arhitecturale. Turnul Belem,  construit pe o insulă de pe râul Tagus (Tejo), în zona cu acelaşi nume a oraşului Lisabona, este unul dintre cele mai simbolice edificii din Lisabona, făcând parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. ”Oceanário” din Lisabona este al doilea ca mărime din lume și  a fost catalogat drept cel mai frumos acvariu din lume în cadrul premiilor Traveller’s Choice 2015. Cea mai mare parte a autenticității pe care o veți găsi în Lisabona se află în cartierele sale istorice. Cartierul Alfama este un cartier în formă de mușuroi, aflat pe deal, cu străduțe înguste, pavate cu piatră cubică și este unul dintre cele mai vechi din oraș. Acesta este cu siguranță una dintre cele mai tipice locații pentru a descoperi cultura portugheză. Statuia Cristo Rei este o construcție care are ca model Statuia lui Hristos din Rio de Janeiro, situată în Almada, un oraș legat de Lisabona prin Podul 25 Aprilie. Cardinalul Patriarh al Lisabonei a văzut statuia din Rio în anul 1934 într-o vizită în Brazilia și apoi a răspândit ideea de a avea o statuie asemănătoare ridicată în Portugalia. Monumentul este ridicat pe un vârf de stâncă izolată de unde se deschid  vederi uimitoare asupra Lisabonei. Statuia în sine are 28 de metri înălțime, iar la baza ei se află o mică capelă.

Citește continuarea pe Gândul!