Home » D:News » Investiție de peste 127 milioane euro într-un județ din România, aprobată de Comisia Europeană

Investiție de peste 127 milioane euro într-un județ din România, aprobată de Comisia Europeană

Publicat: 15.06.2022
Investiție de peste 127 milioane euro într-un județ din România, aprobată de Comisia Europeană
Credit: Pixabay

Comisia Europeană a aprobat o investiție de peste 127 milioane euro din Fondul de coeziune pentru a rezolva problemele de aprovizionare cu apă prin dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Buzău.

În total, 170.392 de locuitori vor beneficia de modernizările rețelei de apă și apă uzată.

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Acest proiect este un exemplu bun al modului în care, prin investiții în infrastructură, politica de coeziune abordează în mod concret provocări locale. Grație proiectului se va economisi apă, populația va avea acces la apă curată și, de asemenea, se vor crea noi locuri de muncă în etapa de punere în aplicare.”

Proiectul va moderniza 13 sisteme de alimentare cu apă

Proiectul va moderniza 13 sisteme de alimentare cu apă, va crea 57 de puncte de extracție din sursele de apă, va pune la dispoziție 16 km de colectoare a apelor uzate și 430 km de conducte de canalizare. Modernizarea sistemului va consolida conformitatea rețelei locale de apă cu directivele UE privind apa potabilă, respectiv apele reziduale urbane.

Acest lucru previne pierderile mari de apă, debitul insuficient și calitatea necorespunzătoare a apei din surse locale.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase