Home » D:News » Un tanc robotic de luptă aruncă mașini în aer, într-un nou videoclip de la Milrem Robotics

Un tanc robotic de luptă aruncă mașini în aer, într-un nou videoclip de la Milrem Robotics

Un tanc robotic de luptă aruncă mașini în aer, într-un nou videoclip de la Milrem Robotics
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 23.06.2022

Un nou videoclip distribuit de dezvoltatorul eston de robotică și sisteme autonome Milrem Robotics arată un tanc alimentat de inteligență artificială care aruncă în aer mașini și alte ținte, într-o imagine terifiantă a războiului viitorului.

Acest tanc, numit Type-X, este proiectat pentru a permite trupelor să „străpungă pozițiile defensive inamice cu un risc minim”, conform unei declarații din 2021 a Milrem Robotics, oferindu-le „o putere de foc egală sau care depășește valoarea tactică a unei unități echipate cu vehicule de luptă de infanterie.”

Sistemele sale de navigare și detectare a obstacolelor sunt alimentate de inteligență artificială, potrivit companiei, oferindu-i un avantaj destul de terifiant față de orice adversar uman, indică Futurism.

Armele viitorului sunt ghidate de inteligență artificială

Tancul poate fi echipat cu tunuri masive, rachete antitanc și chiar drone atașate pentru recunoaștere de la distanță. În timpul celui mai recent test, Milrem a făcut echipă cu Kongsberg Defence and Aerospace din Norvegia pentru a echipa tancul cu un tun de 30 mm.

„Vrei să-i trimiți să ocupe cele mai periculoase poziții pentru că nu există pericolul de a afecta componenta umană de manevrare”, a declarat Gert Hankewitz, director de control al pieței și exporturilor la Milrem, pentru Apărarea Națională, la începutul acestei săptămâni. „Dacă ar fi aruncat în aer, toți cei din vehiculele cu echipaj din spatele lui vor rămâne în siguranță.”

Prototipul este în curs de testare

În ciuda implicațiilor etice destul de evidente ca un sistem alimentat cu inteligență artificială să se ocupe de „munca murdară” de la distanță, compania a strâns fonduri substanțiale de la Comisia Europeană pentru a dezvolta un vehicul terestru fără pilot de dimensiunea unei mașini de spălat, numit THEMIS – Sistem de Infanterie Modular Hibrid pe Șenile – care poate asigura trupelor mijloace de transport, precum și detectarea și eliminarea dispozitivelor explozibile improvizate.

Nu este exagerat să sugerezi că așa arată viitorul războiului – și arată mai infernal ca niciodată.

Vă mai recomandăm și:

Armata Marii Britanii vrea să instaleze computere cuantice în tancuri

Trei Obiecte Zburătoare Neidentificate, văzute într-o nouă filmare publicată de Armata SUA

Armata SUA va testa o pastilă împotriva îmbătrânirii pe soldați. Ce efecte ar putea avea

Armata israeliană a dezvăluit un robot militar semi-autonom echipat cu mitraliere

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase