Home » D:News » Tesla a anunţat o reducere a numărului de angajaţi cu 3,5%

Tesla a anunţat o reducere a numărului de angajaţi cu 3,5%

Tesla a anunţat o reducere a numărului de angajaţi cu 3,5%
Foto: Pixabay
Publicat: 23.06.2022

Tesla Inc. îşi reduce forţa de muncă salariată cu aproximativ 10% în următoarele trei luni, ceea ce duce la o reducere cu aproximativ 3,5% a numărului total de angajaţi al producătorului de maşini electrice, a declarat directorul executiv Elon Musk, potrivit Bloomberg.

„Am crescut foarte repede din punct de vedere al salariaţilor”, a declarat Musk într-un interviu cu editorul-şef Bloomberg News, John Micklethwait, la Forumul Economic din Qatar de marţi. „

Peste un an, cred că numărul nostru de angajaţi va fi mai mare”, dar deocamdată reducerea efectivului va fi de la 3% la 3,5%, a spus el.

Reducerile de locuri de muncă afectează fiecare aripă a companiei

Musk a anunţat planurile companiei de a reduce personalul la începutul acestei luni. Tesla, acum cu sediul central în Austin, a crescut la aproximativ 100.000 de angajaţi la nivel global, scrie Mediafax.

Reducerile de locuri de muncă au venit ca o mare surpriză pentru majoritatea, afectând fiecare aripă a companiei, de la reprezentanţii resurselor umane până la inginerii de software.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase