Home » D:News » Turnul Eiffel din Paris a ajuns plin de rugină. De ce nu va primi reparațiile necesare prea curând?

Turnul Eiffel din Paris a ajuns plin de rugină. De ce nu va primi reparațiile necesare prea curând?

Publicat: 08.07.2022

Turnul Eiffel este plin de rugină și are nevoie de reparații complete, în schimb are parte de o vopsire cosmetică în valoare de 60 de milioane de euro înainte de Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, potrivit rapoartelor confidențiale citate de revista franceză Marianne.

Turnul din fier forjat, înalt de 324 de metri, construit de Gustave Eiffel la sfârșitul secolului al XIX-lea, este printre cele mai vizitate obiective turistice din lume, primind aproximativ șase milioane de vizitatori în fiecare an.

Cu toate acestea, rapoartele confidențiale ale experților citați de Marianne sugerează că monumentul este într-o stare proastă și plin de rugină, informează CNN.

Turnul Eiffel va avea parte de o vopsire de 60 de milioane de euro

„Este simplu, dacă Gustave Eiffel ar vizita locul, ar avea un atac de cord”, a spus pentru Marianne un manager anonim al turnului.

Compania care administrează Turnul Eiffel, Societe d’Exploitation de la Tour Eiffel (SETE), nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

Turnul este în prezent în curs de vopsire, la un cost 60 de milioane de euro, în pregătirea Jocurilor Olimpice din 2024; este a 20-a oară în istoria sa când Turnul este revopsit.

De ce nu este renovat turnul Eiffel?

Inițial, vopseaua de pe aproximativ 30% din turn ar fi trebuit să fie înlăturată și apoi să fie aplicate două straturi noi, dar întârzierile lucrărilor cauzate de pandemia de COVID-19 și prezența plumbului în vopseaua veche înseamnă că doar 5% din monument va primi acest tratament, a scris Marianne.

SETE este reticentă să închidă turnul pentru o lungă perioadă de timp din cauza veniturilor turistice care s-ar pierde, a adăugat publicația.

Vă recomandăm să citiți și:

Primele căsătorii între persoane de același sex în Elveția

Borşul ucrainean, declarat patrimoniu protejat de UNESCO

Cea mai mare fabrică de ciocolată din lume, închisă din cauza unui focar de salmonella

O persoană a murit după ce a fost lovită de fulger în masivul Parâng

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase