Home » D:News » Mai mulți turiști, atacați de bizoni în Parcul Național Yellowstone din SUA

Mai mulți turiști, atacați de bizoni în Parcul Național Yellowstone din SUA

Publicat: 04.07.2022
Mai mulți turiști, atacați de bizoni în Parcul Național Yellowstone din SUA
Sursa foto: Pixabay

Cel puțin trei turiști au fost atacați de bizoni în ultima perioadă, în timp ce vizitau Parcul Național Yellowstone din SUA.

Un vizitator al Parcului Național Yellowstone din statul american Wyoming a devenit a doua persoană în doar trei zile care a fost atacată de un bizon. Femeia, în vârstă de 71 de ani, s-a apropiat din greșeală de animal în timp ce se întorcea la mașină, ceea ce a făcut ca bizonul să atace.

Oficialii au declarat că victima a fost dusă la spital, unde a fost tratată pentru răni care nu îi pun viața în pericol.

În urmă cu trei zile un alt bizon din parc a atacat și a rănit un vizitator, potrivit BBC.

Bizonii, cele mai mari mamifere de uscat care trăiesc în America de Nord

Incidentul a avut loc în timp ce bărbatul în vârstă de 34 de ani și familia sa se plimbau în apropierea gheizerului Old Faithful.

Imaginile arată cum bărbatul își mută în grabă copilul din calea bizonului înainte ca acesta să fie aruncat în aer.

Oficialii parcului au declarat că victima a fost tratată la un spital din apropiere, pentru o rană la braț.

O femeie în vârstă de 25 de ani din Ohio a fost, de asemenea, atacată de un bizon la sfârșitul lunii mai, în primul atac din acest an.

Ea a fost aruncată trei metri în aer după ce s-a apropiat prea mult de animal în timpul unei drumeții în parc, au declarat oficialii.

Bizonii sunt animale extrem de agresive și teritoriale. De asemenea, bizonii sunt cele mai mari mamifere de uscat care trăiesc în America de Nord și pot cântări până la 900 de kilograme Oficialii de la Yellowstone au avertizat în repetate rânduri că bizonii care trăiesc în parc sunt sălbatici și pot fi periculoși atunci când oamenii se apropie de ei. În Yellowstone sunt aproximativ 5.000 de bizoni.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase