Home » D:News » Pietrele Îndrumătoare din Georgia, numite și „Stonehenge-ul Americii”, au fost distruse

Pietrele Îndrumătoare din Georgia, numite și „Stonehenge-ul Americii”, au fost distruse

Publicat: 07.07.2022
Pietrele Îndrumătoare din Georgia, numite și „Stonehenge-ul Americii”, au fost distruse
Credit foto: Biroul de Investigații din Georgia, SUA

Pietrele Îndrumătoare din Georgia, un monument din granit dintr-o zonă rurală a statului american Georgia, au fost demolate din motive de siguranță după ce au fost avariate în urma unei explozii.

O explozie produsă la primele orele ale dimineții a făcut bucăți una dintre plăci. Mai mult, o mașină a fost observată de camerele de supraveghere în timp ce părăsea zona, iar autoritățile au declanșat o investigație.

În ciuda faptului că a fost construit în 1980, monument a fost numit adesea „Stonehenge-ul Americii”, fiind o referire la monumentul preistoric din Regatul Unit.

Structura înaltă de 5,8 metri, din apropiere de Elberton, estul orașului Atlanta, a fost comandată de o persoană sau un grup sub pseudonimul RC Christian.

Instrucțiuni pentru reconstruirea societății după Apocalipsă

La data de 22 martie 1980, Pietrele Îndrumătoare din Georgia, care cântăreau 119 tone, au fost dezvăluite unei mulțimi de 100 de persoane.

Unul dintre oamenii adunați la fața locului, un preot din împrejurimi, a profesat imediat că pietrele au fost construite în scopuri oculte și pentru „venerarea diavolului” din cauza faptului că arătau similar cu Stonehenge, potrivit BBC.

Pe fiecare parte a pietrelor, gravate în patru limbi antice (scriere cuneiformă, greaca veche, sanscrită și hieroglife egiptene), puteau fi văzute cuvintele „Să fie acestea pietre îndrumătoare către o Eră a Rațiunii”.

De asemenea, scrise în opt limbi (engleză, rusă, chineză mandarină, arabă, ebraică, Swahili, hindi și spaniolă), se regăseau instrucțiuni misterioase pentru reconstruirea societății după Apocalipsă.

„Nu fiți un cancer pe Pământ – Lăsați loc pentru natură”

„Mențineți umanitatea sub 500.000.000 într-un echilibru perpetuu cu natura; Îndrumați reproducerea cu înțelepciune – îmbunătățind condiția fizică și diversitatea; Uniți umanitatea cu o nouă limbă vie; Domniți cu rațiune temperată; Protejați oamenii și națiunile cu legi corecte și instanțe juste; Lăsați toate națiunile să conducă la nivel intern, rezolvând disputele externe în fața unei instanțe mondiale; Evitați legile meschine și oficialii inutili; Găsiți echilibrul între drepturile personale și îndatoririle sociale; Prețuiți adevărul – frumusețea – iubirea – armonia cu infinitul; Nu fiți un cancer pe Pământ – Lăsați loc pentru natură – Lăsați loc pentru natură”.

Potrivit paginii oficiale pentru turism în statul american Georgia, monumentul era folosit drept „calendar astronomic, iar în fiecare zi la prânz Soarele strălucea printr-o gaură îngustă din structură și ilumina data curentă pe o gravură”.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Pietrele Îndrumătoare din Georgia, monumentul misterios care intrigă omenirea de zeci de ani

Excrementele antice dezvăluie detalii despre cei care au construit Stonehenge

Cum arăta peisajul cu 4.000 de ani înainte de Stonehenge? Un studiu a găsit răspunsul

Gropile neolitice de lângă Stonehenge erau făcute de oameni, arată un nou studiu

Ioana Matei
Ioana Matei
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase