Home » Istorie » Pietrele Îndrumătoare din Georgia, monumentul misterios care intrigă omenirea de zeci de ani

Pietrele Îndrumătoare din Georgia, monumentul misterios care intrigă omenirea de zeci de ani

Publicat: 03.05.2021
Pietrele Îndrumătoare din Georgia, monumentul misterios care intrigă omenirea de zeci de ani
Sursa foto: Shutterstock

În iunie 1979, un bărbat cu pseudonimul R.C. Christian a solicitat serviciile companiei de prelucrare a granitului din Elberton, statul american Georgia, pentru construirea unui monument.

Bărbatul a cerut ca nimeni să nu afle vreodată identitatea sa sau a grupului pe care îl reprezenta. Bărbatul părea să aibă o rezervă nesfârșită de bani pentru a finanța proiectul. Totodată, conform termenilor contractului legal semnat între bărbat și companie, toate planurile de construire trebuiau distruse după finalizarea proiectului și toate informațiile despre el nu trebuiau să fie niciodată date publicității.

În 1980, monumentul compus din patru monoliți de granit a fost finalizat. În fața monumentului a fost amplasată o placă pe care scrie „Să fie acestea pietre îndrumătoare într-o Eră a Rațiunii”.

„Nu fiți un cancer pe Pământ. Lăsați loc naturii”

Inscripționate pe pietrele monumentului sunt 10 porunci sau instrucțiuni menite să restabilească planeta și societatea, cel mai probabil în cazul unei apocalipse. Instrucțiunile au fost scrise în opt limbi diferite, engleză, spaniolă, chineză, rusă, araba, ebraică, swahili și hindi. Printre poruncile gravate pe pietre se numără:

  • Mențineți omenirea sub 500.000.000 într-un echilibru veșnic cu natura;
  • Găsiți echilibrul între drepturile individuale și îndatoririle cetățenești;
  • Prețuiți adevărul, frumusețea, iubirea, căutați armonia cu infinitul.
  • Nu fiți un cancer pe Pământ. Lăsați loc naturii.

Pietrele îndrumătoare din Georgia (Georgia Guidestones) servesc și ca un calendar astronomic, iar în fiecare zi, la prânz, soarele strălucește printr-o gaură îngustă din structură și iluminează data zilei pe o inscripție. Numele a patru limbi antice sunt înscrise în apropiere de vârful monumentului: scriere cuneiformă, greacă veche, sanscrită și hieroglifele egiptene.

Mai mult, o tăbliță cu instrucțiuni arată că o capsulă a timpului este îngropată sub monument, deși data la care a fost îngropată și cea la care ar trebui să fie dezgropată lipsesc. Nu se știe dacă acest lucru este intenționat sau dacă, de fapt, capsula nu a fost îngropată niciodată.

„Ghidați reproducerea cu înțelepciune”

Pietrele Îndrumătoare din Georgia continuă să fie un subiect controversat. Adepții teoriilor conspiraționiste cred că monumentul a fost construit de sataniști sau de Noul Ordin Mondial. Astfel de păreri sunt în mare parte alimentate de unele porunci de pe pietre, precum „Ghidați reproducerea cu înțelepciune, îmbunătățiți aptitudinile și diversitatea”, care ar putea fi interpretate într-un mod amenințător.

S-ar putea să nu aflăm niciodată cine a construit Pietrele Îndrumătoare din Georgia

Tocmai de aceea, Pietrele Îndrumătoare din Georgia au fost de mai multe ori vandalizate de astfel de adepți ai conspirațiilor. Alți oameni cred că pietrele sunt un mesaj, probabil aparținând unui om de știință excentric, potrivit Atlas Obscura.

Cu toate acestea, dacă ar fi să ne luăm după ultimii 42 de ani, s-ar putea să nu aflăm niciodată cine a construit Pietrele Îndrumătoare din Georgia. Doar un singur indiciu poate fi găsit pe monument care scrie „Sponsori: Un mic grup de americani care dorește o Eră a Rațiunii”.

Vă mai recomandăm să citiți și: 

Vârsta adevărată a megaliților misterioși din „Câmpia Borcanelor”, aflată în sfârșit de arheologi

Noi descoperiri răstoarnă tot ce credeau cercetătorii despre originile monumentului neolitic Stonehenge

Morminte și dovezi ale vieții zilnice din urmă cu mii de ani, descoperite în apropiere de Stonehenge

Un monument descoperit în Scoția a fost construit în aceeași perioadă ca Stonehenge

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase