Home » D:News » Un start-up care extrage apă din aer a primit susținere din partea lui Bill Gates

Un start-up care extrage apă din aer a primit susținere din partea lui Bill Gates

Publicat: 01.04.2022

Breakthrough Energy Ventures a lui Bill Gates este una dintre firmele care sprijină Source Global, cu sediul în Scottsdale, Arizona, un start-up care extrage apă din aer.

Estimările Organizației Mondiale a Sănătății sugerează că aproximativ jumătate din populația lumii va trăi în zone cu insuficiențe legate de apă în mai puțin de trei ani.

În timp ce unele părți din Asia și Africa sunt cunoscute pentru lipsa lor de acces la apă potabilă, nevoia SUA de aprovizionare curată și continuă cu apă potabilă nu poate fi subestimată. Mai mult de 2,4 milioane de kilometri de țevi de plumb sunt încă utilizate pentru a atinge sursele de apă subterană, în timp ce aproximativ 750 de întreruperi ale conductelor de apă sunt raportate în fiecare zi, informează Interesting Engineering.

Folosirea tehnologiei pentru a extrage apă din aer

Tehnologia Source Global constă într-un sistem regenerabil pentru a obține apă practic oriunde pe planetă. Inventat în 2014 de Cody Friesen de la Universitatea de Stat din Arizona, din SUA, sistemul este alcătuit dintr-un panou asemănător ca aspect cu un panou solar, dar diferit prin faptul că extrage apă din aer în loc să producă energie.

O parte a sistemului include într-adevăr panouri solare care captează energia soarelui pentru a alimenta dispozitivul cu energie și îl fac independent de rețelele electrice. Energia generată este folosită pentru a alimenta o serie de ventilatoare care atrag aerul ambiant și îl direcționează către un material absorbant care captează vaporii de apă.

Vaporii de apă prinși sunt apoi extrași și condensați pasiv, după care sunt colectați. Apoi se adaugă minerale pentru a se asigura că apa are un gust adecvat. Această apă nu este doar obținută într-o manieră sustenabilă, însă un singur hidropanou utilizat de Source poate înlocui 54.000 de sticle de plastic de unică folosință pe durata sa de viață de 15 ani, susține compania pe site-ul său.

Apă pentru oricine, oriunde

Source și-a instalat deja panourile în 450 de locații de proiect răspândite în 52 de țări, iar anul trecut și-a lansat propria marcă de apă îmbuteliată în Queensland, Australia.

Compania a strâns 150 de milioane de dolari prin firme de capital de risc precum Breakthrough Energy, a lui Bill Gates, Black Rock, Duke Energy și Lightsmith Group. Modul în care compania intenționează să folosească această investiție nu a fost dezvăluit.

Vă recomandăm să citiți și:

O nouă formă de gheață descoperită de oamenii de știință ar putea fi găsită pe alte planete

Cum ar putea rocile de pe Pământ să ajute roverul Perseverance în misiunea sa pe Marte

Acvariul care le permite peștilor „să meargă pe uscat”, creat de cercetătorii israelieni

Femei puse în paturi de apă gigant. Ce vor să descopere oamenii de știință

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase