Home » D:News » Test de cultură generală. Care este cel mai lung drum drept din lume?

Test de cultură generală. Care este cel mai lung drum drept din lume?

Publicat: 28.07.2022

Știi care este cel mai lung drum drept din lume? Se află în Arabia Saudită și poate fi parcurs în întregime în aproximativ două ore.

Construită inițial ca drum privat pentru Regele Fahd, porțiunea autostrăzii 10 care leagă autostrada 75, din zona Haradh, de autostrada 95, din vestul Arabiei Saudite, este cel mai lung drum drept din lume și are o lungime de 240 de kilometri.

Autostrada străbate deșertul fără curbe la stânga sau la dreapta și fără vreo pantă sau rampă apreciabilă, notează Guiness World Records.

Curiozități despre cel mai lung drum drept din lume

Autostrada 10 se întinde de la Haradh la Al Batha și străbate deșertul Rub Al-Khali.

Anterior, autostrada Eyre din Australia deținea recordul, având aproximativ 146 de kilometri de drum drept, dar acum titlul este deținut de Arabia Saudită, scrie Tribune.

Gândul de a conduce pe un drum drept de câteva sute de kilometri ar putea părea interesant, însă în realitate este plictisitor. Totuși vei întâlni curba care încheie traseul drept chiar înainte de a se termina la Al Batha, ceea ce oferă o experiență unică.

Alte informații despre Autostrada 10

Autostrada 10 este unul dintre cele mai mortale drumuri drepte din lume, scrie Life in Saudi Arabia.

Autostrada 10 este ruta principală pe care sunt transportate bunurile și pe unde circulă persoanele între Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Orașul Haradh este cunoscut pentru bogăția în petrol și gaze naturale.

Condițiile meteo sunt groaznice pentru șoferi, autostrada fiind situată într-o zonă foarte uscată și cu temperaturi care ating 50 de grade Celsius ziua și sub 0 grade noaptea, se arată pe site-ul Saudi Expatriates. Senzația de somnolență dată de drumul drept este adâncită și mai mult de peisajul natural.

Vă recomandăm să citiți și:

Piața berii, în scădere în România. Ce s-a întâmplat?

Primii rinoceri albi din ultimii 40 de ani într-un parc natural din Mozambic

Prima companie fondată în România care își face reclamă pe prima pagină din Wall Street Journal

Efectele încălzirii globale. Apa potabilă, raţionalizată într-un oraş din Italia

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase