Home » D:News » Primii rinoceri albi din ultimii 40 de ani într-un parc natural din Mozambic

Primii rinoceri albi din ultimii 40 de ani într-un parc natural din Mozambic

Primii rinoceri albi din ultimii 40 de ani într-un parc natural din Mozambic
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 06.07.2022

Cel mai lung transfer rutier de rinoceri din toate timpurile. Un parc natural din Mozambic a primit primii rinoceri albi din ultimii 40 de ani, după ce 19 dintre aceste animale pe cale de dispariție au parcurs o călătorie de 1.600 de kilometri cu camionul din Africa de Sud.

Rinocerii au fost reintroduși în Parcul Național Zinave ca parte a unei inițiative de refacere a faunei sălbatice și de stimulare a economiei locale, în cadrul căreia 2.400 de animale din 14 specii diferite au fost eliberate în parc începând din 2015.

Fauna sălbatică din parcul de 408.000 de kilometri pătrați din sudul țării a fost decimată de braconaj și de un război civil care a durat zeci de ani și care s-a încheiat în 1992.

Singurul parc național din Mozambic care găzduiește toate cele cinci mari animale sălbatice din Africa

„Întoarcerea rinocerilor ajută la prezentarea Zinave ca o nouă și interesantă destinație turistică din Mozambic”, a declarat Werner Myburgh, directorul general al Fundației Peace Parks (PPF), grupul de mediu care a condus proiectul, conform Le Figaro.

Zinave este singurul parc național din Mozambic care găzduiește toate cele cinci mari animale sălbatice din Africa – elefant, rinocer, leu, leopard și bivol, a declarat Myburgh.

Rinocerii albi au fost transportați cu camionul din Africa de Sud la Zinave pe parcursul mai multor zile în luna iunie, în ceea ce PPF a declarat că a fost cel mai lung transfer rutier de rinoceri din toate timpurile.

Vineri, o parte dintre animale au fost eliberate din țarcurile lor, cunoscute sub numele de „bomas”, într-un sanctuar cu securitate strictă pentru a le proteja de braconieri, în cadrul unei ceremonii la care au participat președintele Mozambicului, Filipe Nyusi, și ministrul mediului, Ivete Maibaze.

„În ultimul deceniu s-au făcut progrese semnificative și notabile în reabilitarea parcurilor noastre naționale”, a declarat Maibaze într-un comunicat.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase