Home » D:News » Industria de blănuri din Grecia, puternic afectată de sancțiunile UE împotriva Rusiei

Industria de blănuri din Grecia, puternic afectată de sancțiunile UE împotriva Rusiei

Industria de blănuri din Grecia, puternic afectată de sancțiunile UE împotriva Rusiei
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 20.07.2022

Industria de blănuri din Grecia este puternic afectată de crizele provocate de pandemie și de sancțiunile UE împotriva Rusiei.

Timp de zeci de ani, atelierul lui Antonis Disios a răsunat de sunetul mașinilor de cusut care făceau haine de blană pentru cumpărătorii săi ruși. În martie, sancțiunile impuse Rusiei de Uniunea Europeană din cauza războiului din Ucraina au închis afacerea peste noapte, potrivit Reuters.

Întreprinderilor de blănuri din orașul Kastoria li s-a interzis să exporte în Rusia, principala piață pentru industria de profil din Grecia. Neavând o piață internă, Disios și-a trimis acasă cei 23 de lucrători, iar depozitele sale s-au umplut cu sute de haine nevândute.

„Acest oraș trece prin ce e mai rău. Suntem disperați”, a spus Disios.

„Rușii au fost în mod tradițional mari cumpărători” de blănuri

Fabricantul cere UE să intervină.

„Trebuie să ne elibereze. Sau pot veni să le ia și să le vândă ei înșiși”, a mai spus Disios.

Kastoria este inima unei industrii a blănurilor vechi de secole în Grecia. Este ultimul centru de producție de blănuri rămas în Europa, iar Grecia este una dintre puținele țări din UE care încă mai permite creșterea animalelor, în ciuda presiunilor exercitate de grupurile pentru drepturile animalelor din țară și din străinătate.

În condițiile în care un număr tot mai mare de case de modă, precum Gucci și Prada, s-au angajat să nu mai folosească blănuri adevărate în viitor, activiștii spun că sancțiunile împotriva Rusiei ar putea contribui la accelerarea declinului unei industrii pe care o numesc „falimentară din punct de vedere moral”.

„Rușii au fost în mod tradițional mari cumpărători. Războiul a oprit în mod evident acest lucru, ceea ce este o veste extrem de bună”, a declarat Mark Glover, un purtător de cuvânt al Fur Free Alliance, o coaliție de peste 50 de grupuri de protecție a animalelor din întreaga lume.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase