Home » D:News » Vaccinul Imvanex împotriva variolei maimuței, aprobat în UE

Vaccinul Imvanex împotriva variolei maimuței, aprobat în UE

Vaccinul Imvanex împotriva variolei maimuței, aprobat în UE
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 27.07.2022

Comisia Europeană a aprobat comercializarea vaccinului Imvanex ca protecție împotriva variolei maimuței, așa cum a recomandat săptămâna trecută Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Aprobarea pentru compania daneză Bavarian Nordic, care produce vaccinul, vine la doar o zi după ce Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă de nivel înalt prin care a declarat epidemia de variola maimuței ca fiind o urgență de sănătate globală.

„Disponibilitatea unui vaccin aprobat poate îmbunătăți în mod semnificativ gradul de pregătire a națiunilor în lupta împotriva bolilor emergente, dar numai prin investiții și o planificare structurată a pregătirii biologice”, a declarat Paul Chaplin, directorul executiv al Bavarian.

Aprobarea vaccinului Imvanex este valabilă în toate statele membre UE

Vaccinul, singurul care a obținut aprobarea pentru prevenirea bolii variola maimuței în Statele Unite și Canada, a fost aprobat până acum în UE doar pentru tratarea variolei, scrie Reuters.

Dar compania a furnizat vaccinul mai multor țări din UE în timpul actualei epidemii de variolă a maimuței pentru ceea ce se numește utilizare „off-label”.

Aprobarea vaccinului Imvanex este valabilă în toate statele membre ale Uniunii Europene, precum și în Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Prețul acțiunilor Bavarian a crescut cu 122% în ultimele trei luni, datorită cererii puternice pentru vaccinul împotriva variolei maimuței.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase